Ultimele Știri

Cutremur de 6,3 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineaţă în Marea Mediterană, în apropierea coastelor Spaniei, fiind resimţit în Andaluzia, de la Malaga, Granada, Jaen şi până la Sevilia, dar şi în enclava spaniolă Melilla, relatează agenţia EFE în pagina online.

Cutremurul a fost urmat la scurt timp de un alt seism, cu magnitudinea de 5,3, a adăugat USGS, estimând că există şanse reduse să se înregistreze victime şi pagube.

Potrivit Institutului Naţional de Geologie, seismul s-a produs la ora 4.22 (6.22, ora României), în Marea Alboran (vestul Mediteranei), în apropiere de Al Hoceima (Maroc), la o adâncime de zece kilometri.

Institutul american de Geofizică (USGS) a estimat iniţial că seismul a avut 6,6 grade pe scara magnitudinii momentului, dar ulterior l-a revizuit la 6,1.

USGS a precizat că epicentrul cutremurului a fost localizat la 62 de kilometri nord de oraşul marocan Al Hoceima şi la 164 de kilometri est-sud-est de Gibraltar, potrivit Sky News.

În februarie 2004, un cutremur cu magnitudinea 6,3 care s-a produs în apropiere de Al Hoceima a provocat moartea a 631 de persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*