Ultimele Știri

Cutremur cu magnitudinea de 7 grade, urmat de o alertă de tsunami

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter s-a produs în Arhipelagul Vanuatu, fiind urmat de o alertă de tsunami, au anunţat Institutul american de Geofizică şi Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, citate de site-ul publicaţiei Le Figaro.

Valuri tsunami periculoase se pot produce pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului pe coasta Vanuantu, a avertizat Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (NTWC).

Intensitatea cutremurului, care s-a produs vineri, la ora locală 6.30 ( joi, 22.30, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, a fost iniţial măsurată la 7,3 grade pe scara Richter de către NTWC.

Acest arhipelag, format din 80 de insule, este unul dintre cele mai sărace state ale planetei, fiind situat pe centura de foc a Oceanului Pacific, unde coliziunea plăcilor tectonice cauzează sesime frecvente şi o activitate vulcanică intensă.

La începutul lunii aprilie, un cutremur puternic s-a produs la peste 400 de kilometri distanţă de capitala statului Vanuantu, Port Vila, însă nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*