Ultimele Știri

Cutia neagră şi misterul prăbuşirii avionului Germanwings

prabusirea avionului germanwings

Au trecut două zile de la prăbuşirea avionului A320 cu 150 de oameni la bord, însă cauzele dezastrului aviatic nu se pot elucida, nici chiar cu informaţiile obţinute de pe cutia neagră.

În timp ce jandarmii şi poliţiştii încearcă să recupereze cadavrele pasagerilor, anchetatorii investighează ipotezele care au adus la prăbuşirea aeronavei în Alpii francezi. Unul dintre anchetatori, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a dezvăluit pentru cotidianul „The New York Times”, că datele audio extrase din cutia neagră ce înregistrează discuțiile din cabina piloților arată că unul dintre aceștia părăsise cabina înainte ca avionul să piardă din altitudine și nu a mai putut intra înapoi. 

„Tipul de afară bate la ușă ușor și nu primește niciun răspuns. Apoi lovește ușa mai puternic și tot nu primește niciun răspuns. Nu răspunde nimeni. Se poate auzi cum încearcă să spargă ușa”, a declarat un oficial militar cu rang înalt implicat în anchetă.

„Nu știm de ce unul dintre piloți a ieșit afară. Dar în mod sigur, spre sfârșitul zborului, celălalt pilot este singur și nu deschide ușa”, a spus anchetatorul.

Până la ieşirea pilotului din cabină, conversația celor doi a fost una foarte lejeră și prietenească, ca după coborârea de la 11.500 de metri altitudine să nu se distingă nici un sunet care ar oferi indicii despre condiția sau activitatea pilotului care rămăsese în interiorul cabinei.

Despre copilotul Germanwings care a rămas în cockpit se ştie că a fost angajat în septembrie 2013, de compania aeriană și a avut 630 ore de zbor.

În timpul pierderii de altitudine, nu a existat nicio comunicație între cabina piloților și controlorii de trafic și nici nu a fost primit vreun semnal de urgență. 

Cea mai veridică ipoteză ar fi că pilotul rămas în cabină şi-a pierdut conştiinţa din cauza lipsei de oxigen, provocată de o depresurizare nedepistată la timp, şi nu i-a putut deschide celuilalt uşa. Trebuie de specificat că după atentatele din 11 septembrie 2011, uşa cabinei de pilotaj poate fi deschisă doar din interior.

Astfel, nu s-a putut controla coborârea aeronavei, iar impactul cu muntele nu putea fi evitat.

Avion prabuşit în Franţa

Avion prabuşit în Franţa

Avion prabuşit în Franţa

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*