Ultimele Știri

Curtea Supremă: Omul de afaceri Ovidiu Tender este audiat în dosarul Alinei Bica

Omul de afaceri Ovidiu Tender este audiat, la această oră, în dosarul în care Alina Bica este acuzată, printre altele, că pe vremea când era şefa DIICOT l-ar fi favorizat, pentru a nu fi condamnat în dosarul Carom.

Ovidiu Tender a fost adus, joi, la Curtea Supremă, având loc un nou termen în procesul în care Alina Bica şi Adriean Videanu sunt judecaţi pentru presupuse fapte de corupţie. Ovidiu Tender are calitatea de denunţător în dosar și a fost adus cu duba din penitenciar, unde ispăşeşte pedeapsa primită în 2015 în dosarul Carom, pentru a da o nouă declaraţie.

Procurorii anticorupţie susţin că Alina Bica l-ar fi favorizat pe Tender, i-ar fi acordat sprijinit, pentru a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare în dosarul Carom.

„În cursul anului 2013, inculpata Bica Alina Mihaela, după preluarea funcţiei de procuror şef al DIICOT, în urmărirea intereselor unui inculpat, om de afaceri, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată în cauza respectivă, de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu executare în regim de detenţie. Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus, inculpata Bica Alina Mihaela, pe lângă unele beneficii financiare, i-a solicitat omului de afaceri să-l angajeze pe inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florentin (fostul său consilier) la una dintre firmele pe care le deţinea”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

 Omul de afaceri Ovidiu Tender este încarcerat la Penitenciarul Timişoara după ce, în iunie 2015, a fost găsit vinovat şi condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul Carom.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*