Ultimele Știri

Curtea Europeană de Justiţie a aprobat legea conform căreia orele petrecute de angajați în drum spre muncă vor fi considerate ore de lucru

Curtea Europeană de Justiţie a aprobat legea conform căreia orele petrecute de angajați în drum spre muncă vor fi luate în considerare drept ore de lucru.

Conform noilor prevederi, angajaţii care nu au un sediu fix de lucru pot cere bani de la angajaţi pentru timpul petrecut spre/dinspre locul de muncă, fapt care nu este permis în prezent.

Potrivit Curţii Europene de Justiţie, această decizie protejează „sănătatea şi siguranţa” angajaţilor.

De asemenea, sunt stabilite și prevederi în legătură cu concediul de odihnă. Mai nou, dacă un angajat se îmbolnăvește în concediul de odihnă, acesta va putea să ceară reprogramarea concediului de odihnă.

„Dacă angajaţii sunt bolnavi, este evident că nu se bucură de vacanţă”, declarase un reprezentant al Unison pentru The Guardian la acea vreme. „Ar trebui să fie permis ca aceştia să îşi ia timpul liber despre care s-a discutat atunci când se simt mai bine”.

Această decizie nu este văzută ca fiind pozitivă însă de toată lumea.

„Pericolul de abuz este clar – un angajat ar putea să îşi mărească dreptul la concediu declarând că este bolnav, deşi nu este adevărat”, a spus un partener al firmei de avocatură Eversheds.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*