Ultimele Știri

Curtea de Conturi: Plăţi nejustificate la Ministerul Economiei

În urma auditului pentru anul 2013, Curtea de Conturi a descoperit mari nereguli la Ministerul Economiei. Mai multe plăți s-au făcut fără bază legală.

Potrivit raportului publicat de Curtea de Conturi peste 80 de milioane de lei este valoarea plăţilor făcute fără bază legală de Ministerul Economiei în 2013. În document se arată că Ministerul Economiei a alocat 3,6 milioane de lei de la buget către antreprenorii români implicaţi în proiectul Combinatului de la Krivoi Rog din Ucraina. Banii au fost daţi însă fără o analiză a investiţiei. Asta în condiţiile în care lucrările la acest combinat, din care România deţine o cotă de 28 la sută, au fost sistate în 1996.

Se pare că reprezentanții ministerului au aprobat efectuarea unor plăţi de peste 38 de milioane de lei către companiile din industria de apărare, fără a avea garanţii că aceşti bani vor fi utilizaţi în scopul pentru care au fost acordaţi. Tot aceste firme au primit 38,5 milioane de lei pentru plata salariilor şi a contribuţiilor de asigurări sociale, însă fără a se efectua o analiză pentru fiecare companie în parte.

Instituţia a mai constatat că o serie de companii au primit ajutoare de la bugetul de stat, în valoare de 170.000 de lei, pentru a participa la târguri internaţionale, deşi nu îndeplineau condiţiile legale.

Ministerul Economiei nu a recuperat dividende cuvenite statului român, de aproape 38 de milioane de lei, din profitul înregistrat de Transgaz în anul 2012.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*