Ultimele Știri

Curtea de Apel București a condamnat la 7 ani de închisoare un cetățean irakian acuzat de legături cu Al Qaeda

Curtea de Apel București a condamnat la șapte ani de închisoare pe cetățeanul irakian Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, acuzând-ul pe acesta de legături cu grupări teroriste. Acesta este acuzat de DIICOT că ar fi introdus și scos din țară cinci cetățeni irakieni care au săvârșit acte teroriste în favoarea organizației Al Qaeda.

Pe lângă pedeapsa de șapte ani de închisoare, aplicată, instanța i-a interzis cetățeanului de origine irakiană să se mai afle pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei. Decizia nu este însă, definitivă.

Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost reținut în urmă cu trei ani, în decembrie 2011, fiind acuzat de procurorii DIICOT de săvârșirea infracțiunii prev. de art. 33 alin. 1 lit. c din Legea 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

Irakianul ar fi sprijinit intrarea pe teritoriul statului român a cetățenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohamed Dhuyab, Omar Kh. Assey si Mutasier KH. Aassi, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârsirea de acte de terorism în numele organizației Al Qaeda în Irak.

Pentru această cauză, procurorii DIICOT au colaborat cu autoritățile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria și Suedia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*