Ultimele Știri

Curtea Constituţională “a lepădat” Biserica Ortodoxă Româna de viclenie

daniel

Sistemul de învăţământ este, poate, cel mai birocratic sistem al zilelor noastre. Există orare stricte, fiecare oră are planul de lecţie cu detalii şi explicaţii, toate rezultatele sunt consemnate în cataloage, orice abatere este consemnată într-un registru, directorii fac inspecţii, inspectorii vin în inspecţie. La examene se filmează în săli, jandarmii asigură perimetru în jurul şcolilor, etc. Sistemul de învăţământ pare cel mai bine organizat dintre toate. Nici chiar sistemul de apărare nu este atât de exact şi complet birocratizat.

Cu toate acestea, atmosfera din şcoli nu este una calmă, conflictele mocnesc. Am văzut cum un liceu din Cluj-Napoca a exmatriculat doi olimpici pentru fapte petrecute în afara şcolii, dar nu despre asta este vorba aici. Suntem asaltaţi de zile întregi de gâlceava televizată ce a acaparat emisiunile posturilor de ştiri, editoriale curg în ziare, acuzaţiile zboară în stânga şi-n dreapta, societatea s-a polarizat iremediabil din nou.

Curtea Constituţională (CCR) a decis că obligarea elevilor de a fi automat înscrişi la ora de religie din şcoli este neconstituţională şi au şi invocat mai multe articole din Constituţie încălcate. De fapt, ce a adus nou CCR în tot jocul cu ora de religie, este faptul că a stabilit că ora de religie este facultativă, iar prezenţa se face pe bază de cerere făcută în scris de părinţi. Religia nu a fost eliminată din trunchiul comun.

Imediat BOR-ul a trecut la atac, a lansat campanii mincinoase pretinzând că religia a fost scoasă din şcoli, un exemplu deloc creştinesc. Campania mincinoasă a BOR-ului nu face cinste niciunui om, darămite unei instituţii cu atâtea pretenţii şi de la care oamenii au multe aşteptări. Profesorul Moise, cel care a invocat excepţia de neconstituţionalitate a reuşit se pare să despartă apele. Fără acest efort nu am fi văzut sau nu am fi vorbit despre mizeria de pe fundul mării. Tiradele pline de ură ale unor clerici, ale unor personaje cocoşate de dosare de corupţie ne arată o lume urâtă ce nu are nimic de-a face cu frumuseţea lui Dumnezeu. Pentru că Dumnezeu nu reprezintă ură, ci iubire.

Toata manipularea impusă cu complicitatea diriguitorilor din Ministerul Educaţiei a fost demolată. Biserica a întins o capcană părinţilor şi copiilor pentru a-i obliga să freventeze ora de religie. Nu trebuia să faci o cerere, erai înscris automat. Dacă aveai probleme cu profesorul sau preotul care preda religia, ca să renunţi la ora de religie parinţii trebuiau să se declare atei.

Această gândire malefică a Bisericii nu a făcut decât să îndepărteze oamenii de religie, nu însă şi de credinţă. Biserica, în vanitatea șefilor ei, a împins oameni credincioși să se declare atei pentru a proteja viitorul copiilor lor. Realitatea este dureroasă, Curtea Constituțională a obligat Biserica să renunțe la viclenie.

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on Curtea Constituţională “a lepădat” Biserica Ortodoxă Româna de viclenie

 1. Cătălin Ciobanu // 5 martie 2015 at 23:51 // Răspunde

  Stimată doamnă/domnișoară Alexandra Rusu, rolul Bisericii este să I se supună lui Dumnezeu și să facă voia Sa, nu curților constituționale, care sunt trecătoare prin această lume. Din articolul dvs., nu reiese că boicotarea orei de religie din școli ar fi un lucru grav pentru poporul român și neamul românesc, ci cu totul alte lucruri, de suprafață, cum că o anumită persoană a reușit să despartă apele, precum și că dvs., personal, aveți niște neplăceri lagate de Biserică. Nu uitați că Dumnezeu judecă diferit față de oameni, iar ceea ce dvs. vi se pare bine, s-ar putea ca pentru Dumnezeu să fie rău, și invers, iar binele este bine numai atunci când produce roade bune pe termen lung. Mă iertați!

 2. Constantin // 6 martie 2015 at 9:44 // Răspunde

  Urmand ideea CCR ar tb. ca toate materiile sa fie facultative.

  De ce nu a vazut CCR ca elevii sunt inscrisi automat la toate celelalte discipline, de ce nu luam exemplul germaniei unde se pot alege disciplinele care sa fie prezentate elevului (nu studiate de elev) iar din acesta doar 4 (alese de elev impreuna cu parinti) conteaza la media de promovare.

 3. Mai citeste inca o data in liniste articolul cetatene, pentru ca nu ai inteles nimic!

 4. Viclenie si manipulare ieftina este in articol: ca sa iti scoti copilul de la ora de religie, trebuia doar sa faci o cerere. Probabil tip, habar nu am, sau scrisa de mana, dar NU SA TE DECLARI ATEU. Ce manipulare grosolana….Copiii evreilor nu luau ora de religie, pentru ca era vorba de religia crestina, pe care ei nu o servesc, desi nu sunt atei…doar un exemplu.
  Presa libera??? Libera de constiintza sau ce fel de libera???

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*