Ultimele Știri

Curg dosare de corupție la Garda Națională de Mediu

Împotriva defrișărilor ilegale

În aceste zile procurorii DNA i-au luat în vizor pe mai mulți angajați ai Gărzii Naționale de Mediu, iar aseară chiar directorul adjunct al instituției, Ion Marius Bărbulescu, a fost trimis în judecată, după ce ar fi luat mită, pentru a-l ajuta pe un om de afaceri să obţină controlul asupra unor păduri.

În această dimineață procurorii DNA Târgu Mureș au trimis în judecată, sub control judiciar, un comisar al Gărzii Naționale de Mediu, Daniela Burdeți, care ar fi săvârșit 17 infracțiuni de luare de mită de pe urma neaplicării sancțiunilor prevăzute de lege asupra unor agenții economici care desfășurau activități fără a deține autorizație de mediu. 

Mai spre seară, procurorii DNA Pitești au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Marius Bărbulescu, director general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, după ce ar fi primit 35.000 de lei şi bunuri şi servicii de circa 50.000 de lei de la omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, pentru a favoriza firmele și fundațiile sale de a prelua controlul asupra unei importante suprafeţe de teren forestier, situate în judeţele Vâlcea, Gorj şi Hunedoara.

Cei doi se află în arest preventiv.

În acelaşi dosar, procurorii au trimis în judecată o a treia persoană, acuzată de mărturie mincinoasă şi aflată în stare de libertate.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea lui Ion Marius Bărbulescu şi Gheorghe Deaconeasa, până la concurenţa sumei de 85.228 de lei.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*