Ultimele Știri

Curg amenzi după un an pentru protestatarii de la Pungești

După ce s-au linștit apele, Parchetul Judecătoriei Vaslui acționează împotriva protestatarilor de la Pungești. La aproape un an după ce au doborât gardul din jurul perimetrului deţinut de compania Chevron, 40 de localnici sunt acum buni de plată. Acești oameni au primit amenzi administrative cuprinse între 100 şi 300 de lei, iar infracţiunile de tulburare de posesie, distrugere calificată şi tulburare a ordinii şi liniştii publice de care erau acuzați au fost clasate.

Protestele din luna decembrie a anului precedent faţă de intenţia companiei Chevron de a amplasa la Pungești o sondă de explorare a gazelor de şist se lasă cu ecou până în prezent. Astfel, 40 dintre sutele de protestatari care au reușit să dărâme aproape în totalitate gardurile de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi achiziționat de Chevron pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, au fost amendați cu câte 100 până la 300 de lei, iar alţi doi protestatari au fost absolviţi de orice vină în acest dosar aflat în lucru la Parchet de aproape un an.

Conform rezoluției emisă de procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui se specifică faptul că faptele săvârșite de protestatari au reprezentat un pericolul social redus.

Amintim că forţele de ordine au intervenit violent abia după ce protestatarii au distrus gardul, iar oamenii bătuți și răniți nu vor fi îndrepățiți niciodată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*