Ultimele Știri

Curaj spune că toţi candidaţii la postul de director de şcoală trebuie să treacă mai întâi printr-o evaluare online

adrian curaj

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, vineri, la Constanţa, că toţi candidaţii pentru postul de director al unei unităţi de învăţământ trebuie să treacă printr-o evaluare online înainte de a susţine examenul propriu-zis.

“Suntem în faza finală în care să stabilim un prim moment de evaluare la nivel naţional pentru toţi cei care vor să se înscrie la concurs. Va fi o evaluare online. Discutăm acum în zona de resurse umane ca această evaluare să fie una extrem de la zi ca practică internaţională şi fiecare dintre cei care vor decide să se înscrie să treacă înainte acest examen. Aşa se întâmplă la toate instituţiile publice internaţionale, este o bună practică pe care am vrea să o aplicăm acum în ideea că va fi mai mare încredere că procesul de selecţie este unul foarte foarte transparent şi foarte foarte bine orientat spre performanţă”, a afirmat Adrian Curaj, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El a mai spus că ministerul pe care îl conduce pregăteşte şi examenul pentru posturile neocupate de inspectori şcolari generali şi inspectori generali adjuncţi, fiind pusă în dezbatere publică metodologia.

Adrian Curaj a spus că acum sunt clarificate anumite aspecte care în trecut nu erau lămurite, dând ca exemplu faptul că un inspector general nu mai poate rămâne pe funcţie dacă la concursul respectiv nu se prezintă nimeni.

“Ce facem noi acum este să pregătim concursurile pentru posturile de inspectori generali şi inspectorii generali adjuncţi neocupate. Pentru asta am pus în dezbatere publică metodologia şi noua bibliografie, aşteptăm reacţii. Cred că am reuşit să clarificăm nişte situaţii care nu erau deloc clarificate în trecut şi vă dau un exemplu. Erau situaţii într-un judeţ la concurs nu se prezenta nimeni, deşi aveam inspector şcolar general şi rămânea în continuare acelaşi inspector şcolar general. Este exclus lucrul acesta. Nu participi, nu mai poţi ocupa locul, reguli destul de clare, cine poate să ocupe locul respectiv, participi şi nu câştigi, cu siguranţă nu mai poţi ocupa locul nici interimar”, a afirmat Adrian Curaj.

Ministrul Educaţiei a fost prezent, vineri, la Constanţa, unde a avut o întâlnire cu inspectorii şcolari generali din Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea.

Comentarii prin Facebook

9 Comentarii on Curaj spune că toţi candidaţii la postul de director de şcoală trebuie să treacă mai întâi printr-o evaluare online

 1. Manuela
  Bine ar fi ca acest proces de evaluare sa fie transparent! Sunt destui inspectori si directori care sunt in functii fara sa fi dat concurs.

 2. pt manuela: nu mai este nici un director cu concurs, sunt numai cu decizii isj

 3. Majoritatea au fost numiti politic ,adica te ai trezit cu ei numiti. La aceste evaluari tot partidul va dicta…???

 4. Dupa faza on line, directorii vor veni in fata CA din scoala sa sustina examenul, pus tot de ei. La atatia suplinitori dependenti de director, acesta isi pune CA-ul pe care si-l doreste.

 5. NU VREM DIRECTORI CU CONCURS!!!PE URMA IAR SE DAU IN PETEC ZECI DE ANI!SA FIE CA IN JUSTITIE ,DOAR 4 ANI!!NU MAI VREM DIRECTORI PE VIAȚĂ!!!SUNT NUMAI CUMETRII SI FAVORURI!PREA MULȚI DIRECTORI DE SCOLI!COPIII SUNT IN SCADERE SI NUMARUL DIRECTORILOR IN CRESTERE!

 6. NEGREA CARMEN // 27 martie 2016 at 9:28 // Răspunde

  Eu cred ca acest concurs trebuie sa fie apolitic, bazat pe competente, expertii in corpul de experti…., conditie a concursului sunt validati de inspectoratele judetene, ministerul ia de bun aceste persoane, desi in teritoriu sunt persoane care nu indeplinesc punctajul necesar, nu au cum, persoane cunoscute la nivel de judet, dar sustinute de ” echipa”.Inainte de concurs ar trebui verificate aceste dosare cu documentele justificative, de catre comisii ministeriale.Concursul trebuie monitorizat cu camere, daca elevilor aceste lucruri sunt impuse, de ce nu ar trebuie extinse oamenilor care au pretentii,de conducere, competente, fara sa fie sustinuti neconditionat de inspectorate.A devenit un flagel aceste numiri. Numiti in comisii oameni recunoscuti profesional, pe nivele, din teritoriu, in baza unor documente depuse online la Minister.La o astfel de selectie am participat, nu am avut nevoie de aprobarea isj, asa incat am castigat un loc intr-un proiect

 7. La evaluare sa fie consultate si Consiliile profesorale.Directorul sa vina in fata colegilor si sa spuna de ce doreste sa fie director si ce isi propune! Sa nu mai candideze cei care au fost pusi politic acum! CA sunt ale partidului la putere!

  • Cred ca nu stiti ce spuneti! Corp de expert,….bla,bla,bla! Sa va povestesc cum stam cu acel corp de experti! Directorul (care, evident, are interesele lui) „construieste” un dosar beton celui pe care-l sustine, adica elibereaza adeverinte care conteaza pentru a obtine punctaj sa ajungi acolo(adica in corpul de experti). Stiu, veti spune ca exista lege.Cine verifica adeverinta cu adeverinta, cine stie daca ce a certificat directorul, prin semnatura lui este fals sau adevarat? Pe ce mizezaza directorul? Pe faptul ca nu stie nimeni ce a certificat el in acele adeverinte false!Toate sunt facute de ochii lumi!Ne cred pe toti niste prosti!

  • tabac dumitru // 27 martie 2016 at 20:36 // Răspunde

   De acord.Toti cei pusi acum,fara concurs,sunt sustinuti politic .Sa nu mai poata participa la concurs!Asa scapam de „raia”politica.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*