Ultimele Știri

Cumnatul premierului a fost arestat! Fraudă și evaziune fiscală de peste 10 milioane de lei

Iulian Herțanu

Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat de procurorii DNA Ploiești și va prezentat în cursul zilei de mâine instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Alături de cumnatul premierului au fost arestați și alți doi oameni de afaceri.

Iulian Herțanu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat care a acționat în vederea câștigării frauduloase a unei licitații pentru modernizarea reţelei de apă şi canalizare din Comarnic, prin firma sa Hidro Prahova.

În acelaşi dosar au fost aduşi fostul consilier județean Mihai Coman, care a fost timp de mai mulți ani membru al PSD Prahova, iar în prezent este membru PNL Prahova și angajat ca și consilier al SC Hidro Prahova SRL, societate care derulează un contract pe fonduri europene privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în mai multe localități ale județului, deputatul Vlad Cosma şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, dar şi deputatul Sebastian Ghiţă.

Vlad Cosma şi Mircea Cosma au fost plasaţi de procurori sub control judiciar pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, respectiv sprijinirea unui grup infracțional organizat şi folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Deputatul Sebastian Ghiță a fost la rândul său pus sub control judiciar pentru 60 de zile, deoarece a sprijinit un grup infracțional organizat.  Totodată, a fost reținut fostul consilier județean Mihail Coman, în prezent consilier la SC Hidro Prahova.

Cumnatul premierului era abonat la contractele cu bani publici. Firma sa Grossmann Engineering a primit contracte în valoare de peste 26,5 milioane de euro, în special de la administrațiile locale. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*