Ultimele Știri

„Cuminţenia Pământului” de Brâncuşi expusă la Bucureşti

cumintireapamantuluiMembrii comitetului unuia dintre cele mai importante muzee de artă din lume, Tate Modern din Marea Britanie şi colecţionarii internaţionali de artă sosesc la începutul acestei luni în România. Scopul acestei vizite îl reprezintă Expoziţia de la Artmark, dedicată marilor artişti români ai avangardei începutului de secol. Evenimentul este realizat la solicitarea celui mai vizitat muzeu de artă din lume, Tate Modern, şi va avea loc luni, 9 septembrie.

În cadrul acestei expoziţii, va fi prezentată sculptura „Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi, una dintre cele mai importante lucrări aflate încă pe teritoriul românesc. În prezent, ea face parte dintr-o colecţie privată, fiind retrocedată în 2012 de Muzeul Naţional. Prima dată, a fost expusă în 1910 la Bucureşti, stârnind reacţii contradictorii.

„Cuminţenia Pământului” reflectă viziunea lui Constantin Brâncuşi privind liniştea anterioară creştinismului. Ea reprezintă o femeie, a cărei figuri degajă un mister şi un sentiment de ataşament faţă de pământul mamă.

colorostariu                                               Foto: ColoRostariu 

.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*