Ultimele Știri

Cum vor fi influențați românii din Regatul Unit de Brexit. Anunț pentru studenții care plănuiesc să se înscrie la universități britanice

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aduce o serie de schimbări pentru românii care sunt stabiliți sau au un loc de muncă acolo. Guvernul de la Londra a anunțat că studenţii din Uniunea Europeană care se înscriu în învăţământul universitar sau post-universitar din Marea Britanie, pentru cursurile din 2017-2018, vor avea acces la aceeaşi finanţare ca în prezent.

Ministerul britanic al Educației asigură studenţii care aleg o facultate din Regatul Unit că toate condiţiile finanţării cursurilor lor vor rămâne neschimbate.

“Ştim că rezultatul referendumului (din luna iunie, când majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit – n.r.) a adus cu el unele incertitudini în sectorul educaţiei superioare. De aceea, în iunie, am acţionat rapid pentru a oferi garanţii imediate de finanţare pentru studenţii existenţi şi pentru cei care se înscriu anul acesta la cursuri”, a declarat ministrul Universităţilor, Jo Johnson.

În baza legislaţiei europene, studenţii UE beneficiază de aceleaşi taxe universitare ca studenţii britanici.

“Studenţii străini au o contribuţie importantă la universităţile noastre de talie mondială şi vrem să continuăm acest lucru. Această asigurare că studenţii care se înscriu pentru anul viitor vor fi eligibili pentru finanţare în aceleaşi condiţii ca în prezent, iar eligibilitatea lor va fi menţinută pe tot parcursul cursurilor, va oferi o stabilitate importantă atât pentru universităţi, cât şi pentru studenţi”, a adăugat ea.

Mai mult decât atât, cetăţenii europeni care au locuit în Regatul Unit timp de peste cinci ani pot să ceară şi împrumuturi care să le acopere cheltuielile de cazare şi masă, precum şi credite pentru taxele de master.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*