Ultimele Știri

Cum vor afecta decorațiunile de Crăciun viteza WI-FI

Decorațiunile luminoase care ornează brazii de Crăciun pot încetini conexiunile internet fără fir, ce pot pierde până la un sfert din viteză, precizează Oficiul britanic pentru comunicații (Ofcom), preluat de 20minutes.ch.

craciun

„Lămpile și ghirlandele luminoase care împodobesc bradul de Crăciun pot influența negativ semnalul WI-FI din cămine. Aceste decorațiuni emit radiații electromagnetice care pot perturba rețelele wifi”, a afirmat miercuri un purtător de cuvânt al Ofcom. El adaugă că semnalul poate fi influențat și de prezența cuptoarelor cu microunde, a frigiderelor sau a wifi-ului vecin. Conexiunea wifi devine mai lentă sau se stabilește cu greutate, arată Ofcom într-un comunicat.

Teste realizate anul trecut în Statele Unite, într-o cameră ornată cu mai multe ghirlande de Crăciun, confirmă afirmațiile Ofcom, analizele dezvăluind că wifi avea o viteză mai mică cu până la 25%.

În cazul în care conexiunea nu funcționează la parametrii normali, soluția cea mai simplă și mai eficientă constă în schimbarea poziției router-ului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*