Ultimele Știri

Cum vede lumea de azi un bărbat care și-a petrecut aproape jumătate de secol în închisoare

Un bărbat arestat la vârsta de 25 ani a fost eliberat după ce și-a petrecut aproape jumătate de secol în închisoare. Punerea față în față cu noua societate s-a dovedit a fi dificilă pentru acesta.

Otis Johnson a ieşit din închisoare după ce şi-a ispăşit pedeapsa primită în 1970, când a fost găsit vinovat de tentativă de omor asupra unui ofiţer de poliţie.Arestat la vârsta de 25 ani și eliberat la cea de 69 de ani, acesta a avut un șoc atunci când a trebuit să se readapteze în societate. 

”Apoi am observat că multe persoane pe stradă păreau că vorbesc singure. Când m-am uitat mai atent am văzut că parcă aveau ceva în ureche. Prima dată m-a gândit că toată lumea a devenit agent CIA, pentru că aveau căşti şi vorbeau. Uimit am fost şi când am văzut cât de absorbiţi sunt de tehnologie, nici nu se uită pe unde merg. Stau şi mă gândesc, cum fac să meargă şi să se uite în telefon fără să aibă probleme”, explică acesta bulversat.

Nu doar noile tehnologii în bulversează pe acesta, ci și modernizarea mgazinelor, care l-au uimit pe acestea prin varietatea alimentelor: ”Mă uit la câte produse există în magazine şi încerc şi eu câte ceva când mă duc la supermarket. Acum există atât de multe lucruri pe care le poţi mânca, aşa că mi-e foarte greu să aleg“, mai povesteşte.

În prezent locuieşte în Harlem, meditează şi merge la moschee, atunci când nu este la muncă. „Sunt obişnuit să fiu singur. Stau şi privesc oamenii. Este un sentiment plăcut să fiu din nou în mijlocul societăţii. Nu vreau să am resentimente, pentru că asta te împiedică să evoluezi. Nu simt că societatea are ceva să-mi datoreze. Totul se întâmplă cu un motiv“, spune fostul puşcăriaş citat de Adevărul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*