Ultimele Știri

Cum va fi vremea până în decembrie

ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul octombrie – decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În octombrie, temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul ţării, iar in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.

În noiembrie temperaturile medii lunare vor înregistra valori peste norme în sud-est şi local în sudul şi vestul tarii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.
Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limite apropiate de mediile climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând centrul și local nordul și estul țării, unde vor fi posibile cantități medii peste norme.

Luna decembrie vine cu valorile termice care vor fi în general apropiate de mediile multianuale, iar în sud-estul și local în sudul şi vestul ţării vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat în mod obișnuit.Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud sub norme.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*