Cum va fi vremea în weekend

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 iulie 2016
  • Vremea

Vremea se anunță frumoasă în acest weekend, în întreaga țară, fiind chiar local caniculară după-amiaza în sud şi în sud-est.

În anumite zone ale țării, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, informează ANM.

Prima zi de weekend va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în sud şi în sud-est, unde şi disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, conform Mediafax.

Vom avea parte de temperaturi maxime cuprinse între 26 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 25 de grade pe litoral

Capitala se va afla sub caniculă în după-amiaza zilei de sâmbătă, când indicele temperatură-umezeală va atinge şi chiar va putea depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Ziua de duminică nu aduce schimbări majore, vremea menținându-se frumoasă în cea mai mare parte a țării, canicula persistând în zonele sudice ale țării.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 28 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 25 de grade pe litoral.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *