Ultimele Știri

Cum va fi vremea în weekend?

Weekend-ul se apropie și mulți dintre noi încă ne facem planuri pentru ieșiri în aer liber și plimbări prin parc. Însă, din păcate, vremea nu ține cu noi. Ne așteaptă un weekend friguros, cu temperaturi ușor scăzute iar soarele va fi scump la vedere.

Astăzi vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa, în cea mai mare parte a ţării, în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, dar pe arii restrânse în orele dimineţii în zonele joase de relief se va semnala ceaţă asociată izolat cu burniţă sau ploaie slabă. Maximele vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, uşor mai scăzute în nordul Moldovei.

În regiunile extracarpatice, vreme în general frumoasă cu valori termice apropiate de cele normale pentru data din calendar. Maxime, de la 10 grade la Miercurea Ciuc, în Baia Mare și Cluj Napoca până la 13 grade la Timisoara, Deva și Alba Iulia. Pe arii restrânse în orele dimineţii în zonele joase de relief se va semnala ceaţă. În sud, mai cald dar mai puţin soare. Pe arii restrânse în orele dimineţii în zonele joase de relief se va semnala ceaţă sau nori josi stratiformi asociaţi izolat cu burniţă sau ploaie slabă. Maximele zilei, 15-16 grade în Oltenia şi nordul Munteniei, 14 grade la Giurgiu şi Buzău şi 13 la Călăraşi şi Slobozia. Şi în Dobrogea, vântul va fi mai activ, cerul va fi variabil cu ceaţă şi 13 grade la amiază la Tulcea şi 11 la Constanţa. Vreme în general frumoasă şi cu 12-13 grade la amiază. Mai la nord este mai rece, 8 grade în Bacău, 9 la Iaşi si 7 la Suceava dar aici in nordul regiunii pot fi si valori mai mici de 7 grade.

În capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii de ceaţă în orele dimineţii. Dimineţa vor fi 4-5 grade. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 13 grade.

Sâmbătă cerul va avea înnorări temporare, iar dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă asociată cu burniţă. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât mediile climatologice specifice începutului de noiembrie, astfel că cele maxime se vor încadra între 7-8 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile transilvane şi 12-13 grade, în Banat, Oltenia si Lunca Dunării.

În Capitală, vremea se va răci uşor faţă de ziua precedentă, valorile termice devenind mai coborâte decât cele normale pentru începutul lunii noiembrie, cu 4-5 grade dimineaţa si o maximă de 9-10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa se va semnala ceaţă.

Duminică valorile termice vor caracteriza o vreme uşor mai rece decât în mod normal în regiunile extracarpatice şi în zonele cu ceaţă persistentă din centrul ţării. În sudul şi estul teritoriului local va fi nebulozitate stratiformă şi cu totul izolat burniţă, iar în rest cerul va fi variabil. În zonele joase, mai ales dimineaţa şi noaptea, local se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 grade la Suceava şi 14 grade în Baia mare si Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, 2-3 grade dimineaţa iar maxima va urca până la valoare de 11 grade Celsius.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*