Ultimele Știri

Cum va fi vremea în următoarele zile, în Capitală și în țară

În ultimele zile ne-am bucurat de o vreme destul de frumoasă, la fel ca și în ziua de astăzi, lucrurile urmează să se schimbe însă de mâine.

În aproapre toată ţara, astăzi vremea se menţine frumoasă, cu cer senin şi temperaturi maxime mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadă a lunii noiembrie, mai ales la deal şi la munte.

Pe arii restrânse în zonele joase din centru, vest şi sud-est, mai ales acum dimineaţa, este ceaţa, izolat vordim şi despre condiţii de burniţã, astfel că valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice datei. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între 9 – 10 grade izolat în vest şi centru şi 18 – 19 grade în dealurile sudice.

În Bucureşti avem parte de o zi însorită şi caldă, cu 16 – 17 grade la amiază şi vânt ce abia va adia.

Mâine vremea se răceşte în toată ţara, astfel că doar în zonele montane şi în Subcarpaţii Getici încã va fi ceva mai cald, cu maxime ce pot trece de 15 grade. În restul ţării valorile termice la amiază ajung în apropierea mediior climatologice, chiar sub acestea în nordul Moldovei şi în zonele joase din Banat şi Crişana, fiindcă aici maximele nu trec de 6 – 7 grade. Cerul va fi variabil, dar în vest, în zonele joase ceaţa matinală va persista peste zi. Izolat vor fi condiţii de burniţă.

Pe bucureşteni îi aşteaptă o zi normală din punct de vedere termic, cu 1 – 2 grade dimineaţa şi cel mult 14 la amiază. Mai ales dimineaţa vorbim despre ceaţă sau nebulozitate joasă.

Ziua de sâmbătă vine cu o vreme general frumoasă, în zonele de deal şi de munte. În restul teritoriului însă izolat va ploua slab sau va burniţa. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime continuă să scadă, iar maximele vor fi cuprinse între 7 grade la Oradea şi 14 la Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea şi Târgovişte. În zonele joase de relief local se va semnala ceaţă, izolat persistentă.

Weekendul începe în Bucureşti cu vreme mai rece decât ar fi normal. 2 – 3 grade în zori şi 9 – 10 la amiază. Cerul va fi noros şi mai ales dimineaţa va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*