Cum va fi vremea în următoarele zile! Caniculă și instabilitate termică accentuată

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iunie 2016
  • Vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, în perioada 17-18 iunie, se vor semnala perioade de caniculă, disconfort termic, dar și instabilitate termică accentuată.

În intervalul 17 iunie, ora 12,00 — 18 iunie, ora 23,00, vremea va fi caniculară, semnalându-se episoade de instabilitate termică accentuată. Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent și local va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și podiș.

Vineri, 17 iunie, vremea va fi caniculară în toate regiunile țării, local caniculară în vestul, centrul și sudul țării, iar sâmbătă 18 iunie, canicula va persista în Muntenia și în vestul și sudul Olteniei. Temperaturile maxime vor urca până la 38 de grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, începând di după-amiaza zilei de 17 iunie, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și nordul Moldovei și pe arii restrânse în restul teritoriului. În aceste zone se vpor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *