Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

  • Nicoleta Ungureanu
  • 26 iulie 2016
  • Vremea

Vremea din următoarele două sptămână se anunță în general frumoasă, cu temperaturi cuprinse între 30 și 34 de grade în timpul zilei, conform Mediafax.

În Banat, vremea se va menține în general călduroasă, cu temperaturi diurne între 30 și 33 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra pe 31 iulie și, din nou, în intervalul 5 — 7 august.

În perioada 26 — 29 iulie, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, vor fi ploi pe arii relativ extinse și izolat, posibil mai însemnate cantitativ.

În Crișana, temperaturile vor înregistra o scădere în prima săptămână de prognozî, urmând să crească din nou spre 31 de grade, pe data de 31 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în perioada 26 — 29 iulie, când ploile se vor semnala pe arii mai extinse și local vor fi însemnate cantitativ. În restul intervalului, vor fi ploi în general slabe, pe spații restrânse, cu o probabilitate mai mare între 31 iulie și 3 august.

În Transilvania, cele mai ridicate valori se vor înregistra pe 28 și 31 iulie, precum și pe 5 și 6 august.  Averse locale se vor semnala în jurul datei de 29 iulie și în intervalul 1 — 3 august, iar în rest doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

În Maramureș, vremea se va menține frumoasă, cu temperaturi de aproximativ 31 de grade. Pe data de 29 iulie va avea loc o ușoară răcire și valorile medii diurne vor scădea spre 28 — 29 grade, pentru ca apoi să crească din nou și, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, să se mențină în jurul unei medii termice de aproximativ 30 de grade.

În Moldova, temperaturile vor continua să crească de la 31 de grade în prima zi spre 34 — 35 de grade pe 28 și 29 iulie, când vremea va deveni caniculară în cursul după-amiezelor.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni. Astfel, în primele două zile, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 30 de grade, apoi vor marca o creștere și vor ajunge la valori de 32 — 33 de grade în perioada 28 iulie — 1 august.

În Muntenia, temperaturile maxime vor avea valori medii de 33 de grade în primele două zile, apoi vor crește spre aproximativ 35 de grade, în medie, în jurul datei de 29 iulie vremea devenind caniculară la câmpie în cursul după-amiezelor.

Regimul temperaturii aerului se va menține relativ constant în Oltenia, fiind caracterizat prin medii regionale diurne situate între 32 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28 iulie — 1 august, dar și în jurul datei de 5 august.

La munte, se vor înregistra maxime diurne de 20 și 22 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii de 12 — 13 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în perioada 26 — 29 iulie și 1 — 3 august, când, pe arii relativ extinse, vor fi averse și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *