Cum va fi vremea în acest weekend

  • Adrian Marinescu
  • 13 august 2016
  • Vremea
ploaie

Vremea se va menține răcoroasă pentru mijlocul lunii august în weekend. Norii vor mai fi prezenți în sud şi la munte unde izolat vor mai cădea câţiva stropi de ploie. Temperaturile maxime vor porni de la doar 19 de grade în depresiuni şi vor ajunge la cel mult 27 de grade în Lunca Dunării. De asemenea, vântul va sufla cu putere zona litoralului şi pe creste.

Din ultima zi de weekend temperaturile vor creşte treptat la nivelul întregii ţări şi se vor apropia de cele normale. Instabilitatea atmosferică se va accentua la începutul săptămânii în zona montană şi jumătatea de nord a teritoriului, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În sud astfel de fenomene vor apărea pe spaţii mici, iar temperaturile vor ajunge până la 32-33 de grade Celsius.

Şi în Capitală, ploile încetează la început de weekend. Din a doua parte a zilei soarele va fi mai generos, iar maxima va urca până la 25 de grade Celsius. Vântul va adia uşor, iar presiunea atmosferică nu va suferi modificări importante.

Maximele vor ajunge luni şi marţi, în București, la 31-32 de grade Celsius. Șansele de ploaie vor fi destul de reduse, iar vântul va sufla slab.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *