Cum va fi afectată România în caz de Brexit. Investitorii ar putea vinde activele românești

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 iunie 2016
  • Economie

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea avea un impact negativ pe termen scump, deoarece acest lucru ar determina investitorii să vândă activele cu profil de risc ridicat, conform Profit.ro.

Directorul general al BCR Pensii, Radu Crăciun, susține că investitorii vor avea tendința de a-și vinde activele cu risc ridicat, respectiv cele din țările emergente, printre care și România, fapt care ar putea determina deprecierea acestor active, inclusiv a leului românesc.

”Investitorii ne-au dat semnale încă de săptămâna trecută în legătură impactul negativ pe care un Brexit l-ar avea cel puțin pe termen scurt asupra activelor cu un profil de risc mai ridicat. În această categorie intră și activele țărilor emergente, precum și România, motiv pentru care trebuie să ne așteptăm la tendința investitorilor de a vinde activele românești fie ele acțiuni, titluri de stat sau lei”, a declarat Crăciun.

Acesta spune că investitorii noi nu vor mai fi interesați să investească în România: ”Nu cred că e cazul să ne așteptăm la investitori strategici care să părăsească România, dar percepția acută de impredictibilitate a evoluțiilor economice viitoare din UE va face probabil multe companii internaționale să își amâne planurile de investiții sau extindere”, a mai spus directorul BCR Pensii, citat de Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *