Ultimele Știri

Cum va arăta cel de-al Treilea Război Mondial

razboi

Al Treilea Război Mondial este o noțiune care desemnează un eventual război global, care ar urma să fie purtat la scară globală și care ar avea loc ca o continuare a celui de-al Doilea Război Mondial.

CITEȘTE ȘI: Europa se rupe în bucăți? O altă țară vrea să părăsească UE

În perioada conflictului dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică, denumit generic Războiul Rece, se credea că este posibil ca al Treilea Război Mondial să izbucnească din cauza rivalităților dintre aceste două superputeri.

Datorită distrugerii reciproce asigurate, un al Treilea Război Mondial în care s-ar folosi arme nucleare ar duce la distrugeri colosale.

Un strateg american, Peter Singer, susţine că cel de al Treilea Război Mondial va avea cu siguranţă o componentă digitală şi ar putea fi chiar un conflict cibernetic.

Peter Singer, strateg al New America şi consultant pentru Pentagon şi FBI, a explorat în ultima sa carte, „Ghost Fleet„, modul în care ar putea fi purtate conflictele globale în anii 2020.

peter singer

„Războaiele reflectă lumile şi tehnologia din jurul lor, astfel încât un război în anii 2020 ar avea o componentă digitală”, a declarat Peter Singer, citat de csmonitor.com.

Peter Singer susţine că dacă atacurile cibernetice vor continua să fie orchestrate de unele state împotriva altora iar fenomenul va lua amploare, am putea asista la un al Treilea Război Mondial purtat pe calea digitală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*