Ultimele Știri

Cum trebuie ne hrănim când afară este ger

Meteorologii anunță viscol, ger și temperaturi scăzute pentru perioada următoare. Nu este suficient să ne îmbrăcăm gros pentru a ne proteja corpul de răceală deoarece este importantă și alimentația pe care o avem în această perioadă.

Alimentația în sezonul rece trebuie să corespundă cererilor specifice ale organismului în această perioadă, printre care adaptarea la frig și solicitarea crescută a sistemului imunitar. În această perioadă este indicată consumarea alimentelor calde, precum supe și ceaiuri.

1

Iarna este bine să includem cât mai des în dietă portocale, mandarine, lămâi și kiwi. Acestea sunt sursă importantă de vitamina C, un „întăritor” pentru sistemul imunitar și, de asemenea, ne ajută să combatem oboseala. În plus, vitamina C este indispensabilă pentru producerea colagenului, proteină care asigură suplețea și elasticitatea pielii, precum și rezistența la frig.

1

În sezonul rece, este indicat să consumăm zilnic lactate. Acestea sunt sursă de vitamina D, care, în mod normal, este sintetizată în urma expunerii la soare. Și cum iarna ducem lipsă de soare, sursele alimentare ale acestei vitamine sunt mai mult decât necesare.

1

Acizii grași Omega 3 din peștele gras  sunt o „mână de ajutor” pentru imunitate. Aceste substanțe apără organismul de răceli și de alte infecții respiratorii. În plus, acizii grași Omega 3 sunt benefici și pentru sănătatea psihică, pecum și pentru păr. Este indicat să mănânci pește de două ori pe săptămână.

1

Fructele uscate sunt indicate mai ales iarna, când oferta de fructe proaspete nu mai este aşa de bogată ca în restul anului. În plus, ele sunt benefice şi în cazul unor afecţiuni respiratorii specifice mai ales sezonului rece. Ele furnizează corpului energia de care are nevoie, combat anemia, carenţa de vitamine şi sunt un laxativ natural.

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*