Ultimele Știri

Cum te limitează Facebook dacă ești anti imigrant

Ești anti imigrant, sau ți-ai exprimat vreodată opinia despre această criză public? Facebook nu îți mai dă voie! Și asta după ce politicieni germani în special, au exprimat preocupări asupra creșterii comentariilor xenofobe legate de un influx record de refugiați, relatează Reuters.

Astfel, Facebook Inc. a lansat luni o campanie la nivel european împotriva postărilor extremiste pe social media. Grupul cu sediul în Statele Unite și-a lansat „Initiative for Civil Courage Online” (Inițiativa pentru curaj civic online) la Berlin, promițând peste 1 milion de euro (1,09 milioane dolari) pentru a sprijini organizații neguvernamentale în eforturile lor de a contracara mesajele rasiste și xenofobe.
   
Sheryl Sandberg, directorul de operațiuni (Chief Operating Officer — COO n.r.) de la Facebook a declarat că discursul urii „nu își are locul în societatea noastră”, inclusiv pe internet.
   
Regulile de bază Facebook interzic intimidarea, hărțuirea și limbajul amenințător, dar criticii afirmă că ele nu sunt impuse în mod corespunzător, notează Reuters.
   
CITEȘTE ȘI (aceasta este una dintre știrile pentru care Facebook ne-a banat contul): VIDEO/FOTO: A bătut 4 ‘arabi beți’ care încercau să violeze femei la Koln. Poliția l-a ARESTAT pentru că le-a apărat

Vineri, firma a anunțat că a angajat o unitate a editurii Bertelsmann pentru a monitoriza și șterge postările rasiste pe platforma sa în Germania.
   
În noiembrie, procurori din Hamburg au lansat o anchetă vizând Facebook asupra unor suspiciuni că nu face suficient pentru a împiedică difuzarea discursului de ură.

CITEȘTE ȘI: Refugiații nu mai au voie la piscinele publice – Decizie radicală în Germania!

Politicieni de top și celebrități germane și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea comentariilor anti-străini pe Facebook și alte social media, în timp ce țara se luptă pentru a face față unui val de noi migranți care au ajuns la 1,1 milioane numai anul trecut.

CITEȘTE ȘI: Protestul unui politician german: A trimis un autocar cu refugiați la biroul lui Merkel

Cancelarul Angela Merkel a cerut Facebook să facă mai mult, iar Ministerul Justiției de la Berlin a înființat un grup de lucru cu Facebook și alte rețele sociale și furnizori de servicii de internet pentru a identifica postările penale mai rapid și a le șterge, amintește Reuters.

CITEȘTE ȘI: SCANDALOS! O femeie a filmat în timp ce era agresată de doi imigranți – VIDEO

CITEȘTE ȘI: Primul refugiat arestat în cazul violenţelor de la Koln

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*