Ultimele Știri

Cum se face turism în România? Dejecții în mijlocul stațiunii Rânca, în plin sezon

Canalizarea localității Rânca a refulat în plin sezon turistic, umplând astfel cu dejecții potecile dintre pensiuni

dejectii canalizare ranca

Stațiunea Rânca din județul Gorj, în plin sezon turistic: canalizarea localității a refulat, iar dejecțiile au ajuns pe potecile dintre pensiuni și chiar pe stația de epurare.

Niciunul dintre cele două sisteme nu a fost dat ofical în folosință, însă proprietarii s-au racolat deja, ilegal, la rețea.

În urma acestei situații, garda de mediu a aflat despre această problemă din presă și a început o anchetă.

Proprietarii au o explicație aberantă, și anume că ploile abundente din ultimele zile ar fi înfundat o parte din canalizare, dar și faptul că au fost mai mulți turiști în zonă ar fi afectat sistemul. Mizeria a dispărut ca prin minune chiar a doua zi. Însă, inspectorii Gărzii de Mediu au descoperit problema, care nu are nicio legătură cu explicațiile hotelierilor: racordarea ilegală la sistemul de canalizare.

Proiectul sistemului de canalizare şi cel de epurare a apelor din Rânca a costat trei milioane de lei, bani europeni. Este gata încă din 2012, dar nu a fost dat în folosinţă pentru că operatorul care trebuia să îl administreze a dat faliment.

În Rânca sunt 3.000 de pensiuni, dar nimeni nu ştie în acest moment câte sunt racordate ilegal la reţeaua de canalizare. Garda de Mediu îi poate amenda pe cei care încalcă legea cu sume între 30.000 şi 60.000 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*