Ultimele Știri

FOTO: Cum se distrează Herr Klaus prin Austria. Vizită de curtoazie, nu de lucru!

herr klaus

Administrația Prezidențială a anunțat astăzi o întrevedere de lucru a președintelui Klaus Iohannis cu omologul său austriac Heinz Fischer, pentru a ascunde ușor vizita de curtoazie de la Salzburg. 

Klaus Iohannis, si doamna Carmen Iohannis au participat la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, în calitate de invitați de onoare ai președintelui Austriei, domnul Heinz Fischer, și ai soției acestuia, doamna Margit Fischer. 

Presa română a titrat în mare parte despre întâlnirea de lucru dintre Klaus Iohannis și Heinz Fischer, dar de fapt această întâlnire de lucru nu prea a existat. 

Heinz Fischer a invitat la deschiderea Festivalului de la Salzburg mai mulți oficiali de rang înalt precum ambasadori din Estonia, România, Slovenia, Franța, Belgia, India, Luxemburg, China și Republica Cehă, sponsori și oameni de afaceri, precum și politicieni proeminenți din Viena și Germania.

11205609_10204778069391802_1671875678936751520_n

Carmen Iohannis a ținut și de această dată să iasă în evidență cu ținutele sale extravagante. Chiar nu înțelegem de unde atâta opulență, uneori chiar prost gust, având în vedere că unele întrevederi necesită un pic de decență, în ceea ce privește stilul vestimentar. 

Citește și: Scandal diplomatic între România și Austria

11811576_502231886592109_1472587079688805785_nÎn fapt, președintele României a participat la un eveniment monden al elitei germane și nu a avut  chiar o vizită de lucru. Un punct culminant al evenimentului monden a avut loc înainte de deschiderea Festivalului Salzburg la Gala Asociației Internaționale Salzburg în castelul Leopoldskron, scrie presa austrică.

La Gala Asociației Internaționale Salzburg de la castelul Leopoldskron au participat circa 100 de persoane din elita societății austriece, printre care și președintele Klaus Iohannis și soția sa Carmen. La evenimentul de la castelul Leopoldskron au participat și importanți oameni de afaceri: Walter Rothensteiner (Raiffeisen), Hubert Palfinger (macarale Palfinger), Wolfgang Hessoun (Siemens), Wolfgang Porsche (Porsche), Erich Kellerhals  (Media Markt), Wolfgang Anzengruber, Heinrich Spangler (Spangler Bank) și Dieter Soltmann (Spatenbräu München).

„Referitor la problematica europeană, cei doi președinți au evidențiat interesul de intensificare a cooperării și coordonării  pe teme de interes regional, în perspectiva deținerii succesive de către Austria și România a președinției Consiliului UE, în 2019. A fost subliniată și dorința de a dinamiza colaborarea în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și în regiunea Balcanilor de Vest”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale despre vizita de lucru a președintelui Klaus Iohannis în Austria.

salzburger-festspiele-treffen-der-politprominenz-in-leopoldskron-41-59313703Klaus Iohannis la Castelul Leopoldskron

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on FOTO: Cum se distrează Herr Klaus prin Austria. Vizită de curtoazie, nu de lucru!

 1. Tatiana Marinescu // 26 iulie 2015 at 18:49 // Răspunde

  Poate avem mai mult noroc cu d-l Presedinte sa ne mai spele rusinea si asa sifonata in Austria. Eu sunt de 7 ani aici, m-am stabilit aici cu toata familia si credeti-ma mie mi-e rusine sa sp ca sunt romanca.

 2. Vad o nesimtire crasa din partea jurnalului sa spuneti ca, va citez:
  „…nu înțelegem de unde atâta opulență, uneori chiar prost gust, având în vedere că unele întrevederi necesită un pic de decență, în ceea ce privește stilul vestimentar.” si ca a fost extravagant imbracata.
  Am sa va spun parerea mea cu aceiasi pertinenta!
  Daca inca mai doriti sa va imbracati in ciorapi crosetati de bunica sau in vreun trening de fas, dar ptr Austria este total normal sa fie la asa tinuta, si sunt convinsa ca cel care le-a facut fotografia (asta numai daca nu ati luat si voi „urjuma de pe masa”), ati fi bagat de seama ce toalete aveau celelalte sotii care nu erau nicidecum de presedinti de stat. Sa luam in considerare si importanta acestui eveniment in Austria…de care habar nu aveti cu siguranta.
  Asa ca mai scoateti capul in lumea buna din Austria, ori lasati-va de meserii din astea cu caracter tendentios.
  De 15 ani decand sunt stabilita definitiv in Austria, din partea publicatiilor romanesti, nu citesc decat frustrari sau rautati care nu fac bine deloc imaginii Romaniei. Si va bateti cu pumnul in piept ca sunteti patrioti!?
  Sau asa considerati voi sa-i duceti renumele!!!?
  Si daca cineva va intreaba de ce tara romaneasca are acest renume defamat, sa nu va mai mirati dlor jurnalisti.
  O imagine a Romanie peste hotare, va fi si este construita tot de cei care sunt plecati…

 3. Domnule Matei
  la Gala Asociatiei Internatioale Salzburg au fost invitati ,pe linga cei pe care ia-ti mentionat ,si doi reprezentanti ai comunitatii Romane de aici , ca forma de respect si apreciere a eforturilor noasre de a ne integra in tara in care traim , noi si copii nostri. Prezenta presedintelui a fost apreciata pozitiv de toti cei de aici.
  Imi pare rau pentru frustrarile dumneavoastra.

 4. In spatele acestui articol poti vedea cu tristete frustrarea jurnalistului declansata de o cultura limitata. Si- facut o carte de vizita cum nu se poate mai sifonata. Locuiesc cu familia de 27 de ani in Austria si sunt fericita, copiii nostri au alta mentalitate. Daca nisti jurnalistii nu sunt in stare sa-si ,schimbe mentalitatea ce sa mai asteptam de la populatia indoctrinata cu tot felul de idei nastrusnice, dar departe de adevar. Numai un presedinte cu cultura D- nului Iohannis poate sa aduca occidentul la stadiul de a ne judeca altfel decat pana acum. Deschideti ochii domnilor jurnalisti.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*