Ultimele Știri

Cum să oprești afișarea literelor minuscule în tastatura iPhone și iPad

iphone6plus

Cele mai recente versiuni de iOS nu vin doar cu schimbări în privința setului de caractere implicit, înlocuind Helvetica Neue cu fontul Apple „San Francisco”, ci aduc unele schimbări și în privința modului în care sunt afișate literele pe tastatură.

Din dorința de a adresa problema utilizatorilor legată de tasta Shift, a cărei stare era dificil de sesizat, compania Apple nu doar că a modificat afișarea simbolului său în toate cele trei moduri (minusculă, Verzală și MAJUSCULĂ), dar a introdus în tastatură literele minuscule, pe lângă majuscule. Astfel, dacă tasta Shift nu este activă, atunci literele afișate pe tastatură vor fi minuscule, iar dacă ea este activă (atât pentru modul verzale, cât și pentru modul majuscule), atunci toate literele vor fi majuscule.

Desigur, schimbarea este apreciată de către mulți utilizatori, în condițiile în care ea te va ajuta să observi mult mai ușor cu ce caractere scrii, fără să verifici textul introdus. Cu toate acestea, însă, unii utilizatori nu apreciază faptul că atât tastatura implicită din iOS, cât și anumite tastaturi de la terți afișează literele minuscule, întrucât ele pot fi mai dificil de citit, mai ales de pe ecranele mici și/sau dacă ai probleme cu vederea.

Așadar, în cazul în care te numeri printre cei nemulțumiți de schimbările aduse pentru tastatură în noile versiuni de iOS și îți dorești să revii la versiunea ei în care afișa mereu literele majuscule, atunci urmează pașii de mai jos pentru a vedea cum poți face acest lucru de pe dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch.

Cum să dezactivezi afișarea minusculelor în tastatura iPhone, iPad și iPod touch

De ce vei avea nevoie?

  • Un dispozitiv: iPhone 4s sau mai recent, iPad 2 sau mai recent, iPad mini sau mai recent, iPad Pro ori iPod touch generația a 5-a sau mai recent
  • Cu versiune sistem de operare: iOS 9.0 sau ulterioară

Dezactivează afișarea minusculelor

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen iphone ios 9 ecran principal
  2. Accesează General;general configurari
  3. Atinge Accesibilitate;accesibilitate
  4. Derulează până în secțiunea INTERACȚIUNE și atinge Tastatură;accesibilitate tastatura
  5. Comută la poziția dezactivat (gri / O) butonul din dreptul Afișare litere minuscule.afisare litere minuscule

Acum mergi în orice aplicație care folosește tastatura și verifică schimbarea. Mai precis, vei observa acolo că și dacă tasta Shift este comutată pe literele minuscule (implicit), literele de pe tastatură vor fi afișate tot majuscule.

Reține că această opțiune afectează tastaturile care utilizează o tastă Shift de comutare între literele cu majuscule și cele cu minuscule. Or, vorbim nu doar despre tastatura implicită a iOS, ci și despre o parte dintre tastaturile de la terți.

În cazul în care ai unele probleme de vedere și nici după această modificare nu observi prea bine tastele, atunci urmează pașii descriși în tutorialul menționat mai jos pentru a activa caracterele aldine în iOS.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*