Ultimele Știri

Cum să ne protejăm de radiaţiile telefoanelor mobile

Faptul că telefoanele mobile emit radiații nu mai este un secret. Așa că următorul pas este să știm cum ne putem proteja de aceste radiații.

Oamenii de ştiinţă avertizează că următoarele categorii de persoane sunt cele mai expuse la efecte negative asupra sănătății cauzate de radiațiile emise de telefoanele mobile:- copiii;- femeile însărcinate;- persoanele în vârstă;- persoanele suferind de maladii imunodepresive:- persoanele cu hipersensibilitate la radiaţiile electromagnetice, scrie suntsanatos.ro.

Citește și: “Sindromul vibrației fantomă”, boala de care suferă 90% din utilizatorii de telefoane

În cele ce urmează prezentăm o serie de recomandări propuse de numeroși medici, cercetători, epidemiologi și alți oameni de știință pentru minimizarea efectelor expunerii la aceste radiaţii:

1. Nu permiteţi copiilor mai mici de 12 ani să folosească un telefon mobil, excepţie făcând cazurile de urgenţă. Organele în dezvoltare sunt cele mai sensibile la influenţe negative în urma expunerii la câmpurile electromagnetice.

2. Limitaţi folosirea telefonului mobil la apelurile cele mai importante şi micşoraţi durata convorbirilor. Efectele biologice sunt direct legate de durata expunerii. Rezultatele cercetărilor au arătat că şi numai o convorbire de două minute modifică activitatea electrică naturală a creierului timp de până la o oră după acea convorbire. Comunicaţi mai degrabă prin SMS decât prin telefon (aceasta limitează durata expunerii şi proximitatea corpului).

3. În timpul convorbirii, menţineţi telefonul la o distanţă cât mai mare de corp. Schimbaţi în mod regulat partea capului de care sprijiniţi telefonul sau, şi mai bine, comutaţi pe speaker, care permite utilizatorului să ţină telefonul la distanţă de cap (amplitudinea câmpului scade de 4 ori la o distanţă de 10 cm şi de 50 de ori la o distanţă de un metru).

4. Nu ţineţi telefonul mobil în apropierea vreunui organ vital (de exemplu inima) sau la centura pantalonilor. Ţesuturile din partea inferioară a trupului prezintă o bună conductivitate a radiaţiei şi o absorb mai repede decât o absoarbe creierul. Rezultatele unor studii arată că bărbaţii care îşi ţin telefoanele mobile în apropierea organelor genitale sunt supuşi riscului unei scăderi a numărului de spermatozoizi cu până la 30%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*