Ultimele Știri

Cum să alegi corect bradul de Crăciun!

Cu pași repezi se apropie sărbătorile de iarnă, iar unul dintre cele mai importante obiceiuri de Crăciun este împodobitul bradului. Obiceiul folosirii bradului de Crăciun este de origine romană.

Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu. Există obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să se așeze o stea, simbol al stelei care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Despre această stea se spune că aduce noroc și duce la îndeplinire dorințele.

Din păcate, mai nou, în casele românilor se găsesc brazii atificiali însă un brad natural este o alegere mult mai bună datorită faptului că umple casa de o aromă proaspătă, specifică.

Ca să alegi un brăduț perfect trebui să fii atent la anumite detalii. În primul rând, bradul trebuie să fie de mărime potrivită, să încapă în camera în care va sta. Bradul trebuie să fie proaspăt tăiat, ramurile să fie elastice ca să nu se rupă.

Înainte de a-l instala pe plăcuţa de lemn, țineți-l în aer liber pentru câteva ore. Apoi, curățați în jur de 8-10 cm din scoarţă de ace și puneţi pomul într-o găleată cu apă. Pentru ca bradul să aibă o viaţă mai lungă, puneţi în apă o pastilă de aspirină, un pic de sare și o lingură de zahăr. Pentru a maximiza durata de viață a pomului de Crăciun, puteți să-l plasaţi într-o găleată cu nisip umed. Nisipul trebuie udat la fiecare 1-2 zile.

Locul bradului trebuie să fie cât mai departe de calorifere, sobă sau cămin. E necesar ca spaţiul să fie cât mai des aerisit, iar rădăcinile bradului să fie bine umezite. După sărbători, bradul împreună cu vasul, se scoate afară, într-un loc ferit de vânt. Dacă vremea e caldă, atunci pomul se scoate din găleată şi se sădeşte direct în pământ.

Tipuri de brazi care se găsesc acum în piețe.

1. Molid canadian: Răspândeşte o aromă intensă, foarte plăcută, are o coroană bogată, ace scurte. Rămâne proaspăt pentru mult timp.

1

2. Pin: Are ace lungi şi frumoase. Rămâne proaspăt pentru mult timp.

1

3. Brad: Este cel mai ușor de găsit

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*