Ultimele Știri

Cum recunoaștem teroriștii? Statul Islamic, SUA, Franța, Rusia & Assad

În ultimii patru ani circa 300.000 de sirieni au fost uciși și alți 3,8 milioane au fost nevoiți să migreze în alte țări din cauza războiului civil și a grupării teroriste Statul Islamic.

Totul a început în primăvara anului 2011 când occidentalii, Turcia și statele din zona Golfului, s-au implicat activ în organizarea unei revoluții ce avea ca scop înlăturarea regimului Assad. Pe valul primăverii arabe Siria devenea o nouă țintă după Tunisia, Libia și Egipt. Din păcate jocul statelor implicate în organzarea revoluției din Siria au dat greș. Următorul pas a fost crearea Armatei Siriane Libere, organzație din care s-a desprins IS/ISIL/ISIS actualul Stat Islamic sau Daech cum îi spun azi occidentalii.

Pentru a se asigura că are sprijinul Armatei Siriene Libere, SUA l-a trimis chiar pe senatorul Jhon Mc-Cain să negocieze cu generalul Salim Idris (foto centru) și Abu Bakr al-Bagdadi, actualul lider al Statului Islamic.

Jhon McCain

cnn_screenshot_johnmccain_speaking_with_isis_chief_abu_bakr_al-baghdadi

Americanii (SUA) au livrat armament opoziției siriene, implicit Statului Islamic, de circa 8 miliarde de dolari, începând cu 2011 și până în prezent. Rusia la rândul său a sprijinit regimul Assad cu livrări de armament în valoare de trei miliarde de dolari. Qatar a furnizat armament opoziției siriene în valoare de 3 miliarde de dolari. Marea Britanie, Franța, Belgia, Olanda și Danemarca au asigurat armament în valoare de circa un miliard de dolari trupelor anti-guvernamentale angrenate în războiul civil din Siria.

8d0adda679874e87a9f97ea062872818_18

În urma implicării a zeci de state în război a avut loc un masacru în Siria. În urma bombardamentelor ruse, americane, franceze și ale regimului Assad, are loc un adevărat genocid împotriva civililor prinși în mijlocul războilui. Statul Islamic a crescut datorită controlului pe care îl deține asupra câmpurilor petroliere din Siria și nordul Irakului. Petrolul ieftin a fost tocmai bun pentru Turcia, una dintre cele mai puternice economii din zonă, însă ajutorul banilor săi, Statul Islamic și-a construit un adevărat imperiu al crimei și terorii.

franta

syria-children (1)

Occidentul a privit impasibil la crimele comise de Statul Islmic, deoarece aveau interese în zonă. Totul s-a schimbat odată cu intervenția Federației Ruse în luptă de partea forțelor pro-guvernamentale ale regimului Assad. Americanii s-au văzut nevoiți să bombardeze la rândul său pozițiile teroriștilor și chiar să ajungă la o înțelegere cu Rusia lui Vladimir Putin.

Statul Islamic a intrat în ofensivă prin comiterea atentatului terorist din Egipt asupra aeronavei ruse. Apoi au urmat sângeroasele atentate din Franța. Totul a provocat o serie de bombardamente asupra pozițiilor Statului Islamic și asupra zonelor controlate de organizațiile teroriste care formează așa zisa Armata Siriană Liberă. Din păcate bombardamentele provoacă multe pierderi de vieți omenești în rândul civililor.

adepți ai Statului Islamic

De la începerea bombardamentelor în Siria, aviația rusă a provocat moartea a 562 de persoane, între care 137 de copii, potrivit Organizație Siriene pentru Drepturile Omului. 

O coaliție formată din Statele Unite ale Americii, Arabia Saudită, Iordania, Bahrain și Emiratele Arabe Unite au început să bombardeze ISIS (zona din Siria), în septembrie 2014, cu armata SUA la conducere. Avioanele de război americane au livrat aproximativ 94 la suta din cele 3.000 de loviturile aeriene din Siria, conform cifrelor prezentate de coaliție.

Soldați americani: Teroriștii aruncă oameni obișnuiți în aer pentru că dronele noastre ucid în 90% din cazuri civili

În timp ce coaliția a susținut că deține cele mai precise sisteme de pe planetă, dovezile arată că bombardametele sale au provocat victime în rândul civililor în mod constant. Informațiile prezentate de Organizația pentru Drepturile Omului din Siria arată că bombardamentele coaliției au provocat în ultimul an moartea a 354 de civili.

syria-children (2)

Din octombrie anul trecut, cel puțin 42,234 lovituri aeriene au vizat ferme, sate, orașe și municipii din Siria.

Cele peste 22.370 de bombe lansate pe întreg teritoriul Siriei au produs moartea a 6,889 civili, din care 1.436 copii. Circa 35.000 de civili au fost răniți. De teama bombardamentelor ruse începute la sfârșitul lunii septembrie, cel puțin 100.000 de oameni au fugit din orașul Alep.

În concluzie nu putem face diferența între teroriști. Teroriști sunt cei care taie capete și omoară oameni nevinovați prin atentate teroriste, dar tot teroriști pot fi numiți și cei care ucid oameni nevinovați prin bombardamente. Bombele acestor state provoacă crime. Da(…), chiar la fel de odioase ca atentatul terorist din Paris. Avem un cerc vicios care nu va duce decât la o escaladare a violențelor și a crimelor.

syria-children (3)

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*