Ultimele Știri

Cum PSD-ul i-a salvat pielea deputatului Ion Ochi

ion ochi

După cum în țara orbilor, chiorul este împărat, așa și deputatul Ion Ochi a scăpat de arest datorită colegilor săi binevoitori. Acesta ne e un cadou, ci o asigurare pentru mâine sau când le va veni rândul să treacă pe la DNA.

108 deputați au votat „pentru” şi 152 împotriva reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită şi abuz în serviciu în perioada în care a fost vicepreşedintele CJ Braşov.

Ca în cazul senatorului Dan Șova, deși votul a fost secret, Ion Ochi a fost salvat de membrii grupului politic din care face parte, la care s-a adăugat gașca lui Tăriceanu, cei care susţin eliminarea arestării preventive pentru infracţiunile comise făcă violenţă. De altfel, chiar și discursul acestuia în plenul Camerei Deputaților a ținut să-i sensibilizeze pe colegii săi în legătură cu discriminarea care se realizează atunci când un deputat sau senator este arestat preventiv.

„Calitatea de parlamentar nu reprezintă un argument serios şi suficient pentru privarea de libertate a unui parlamentar. Aceasta ar însemna, prin reducerea la absurd, că orice parlamentar, membru al unui partid aflat la guvernare şi care este supus urmăririi penale, ar trebui arestat preventiv. Această concluzie este discriminatorie şi contrară principiului egalităţii cetăţenilor în faţa judecăţii. O asemenea motivare nu poate justifica propunerea de arestare preventivă”, a spus Ochi.

Cu o lacrimă mai mult sau cu una mai puțin, deputații s-au simțit cu musca DNA pe căciulă și au decis să facă front comun pentru păstrarea fotoliului cald din Parlament, dar mai ales din partid.

„Cred că și de această dată modalitatea în care domnul deputat Ochi și-a susținut cauza în fața colegilor mei a fost determinantă. Dispozițiile pe care noi le-am dat la grupul parlamentar au fost ca de fiecare dată, de adoptare a cererii de arestare preventivă. A arunca anatema către un singur grup parlamentar e facil. E adevărat e cel mai numeros, dar aritmetica asta e destul de discutabilă. Opinez că au fost colegi din toate grupurile parlamentare”, a explicat Marian Neacșu după exprimarea votului.

Rând, pe rând, deputații sau senatorii PSD au cea mai puternică imunitate din Casa Poporului, aste deși Comisia juridică a avizat favorabil atât în cazul lui Dan Șova, cât și la Ion Ochi, solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

Procurorii anticorupție susțin că există probe care dovedesc faptul că în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor ordonenței privind achizițiile publice, Ion Ochi a acordat preferențial un contract pentru lucrări de reparații ale unui drum județean între localitățile Prejmer și Lunca Calnicului.

„Prin aceasta, a urmărit obținerea de foloase materiale necuvenite, precum și de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfășoare în toamna anului 2012 (alegeri în urma cărora a și devenit deputat)”, se precizează într-un comunicat DNA.

Imadiat după respigerea cererii de reținere și arestare preventivă a deputatului Ion Ochi, Ambasada SUA și a Marii Britanii s-au arătat îngrijorate că se face abuz de imunitate în România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*