Ultimele Știri

Cum poți să te îmbolnăvești de la E.coli, bacteria inofensivă din intestin. Produsele lactate de care să te ferești

e coli bacterie virus

Infecțiile urinare repetate sunt deseori cauza infectării cu Bacteria E.coli. Spaima ultimelor săptămâni locuiește în tubul digestiv uman.

Tulpinile agresive ale bacteriei se găsesc însă în tubul digestiv al rumegătoarelor. Lor nu le face rău, însă oamenilor le provoacă dezastre.

În tubul digestiv al rumegătoarelor trăiesc două tulpini de E.coli entero-hemoragice. Nu afectează animalele. După sacrificare însă, din acestea bacterii pot ajunge în carne.

Acad. Dr. Octavian Popescu, microbiolog: “La bovine nu are niciun efect și atunci când carnea nu e bine spălată, după sacrificare poate să rămână această bacterie hemoragică, care, dacă ajunge în tubul nostru digestiv, face ravagii, pentru că până la administrarea de antibiotic apucă să producă toxine.”

Aceleași tulpini pot ajunge în lapte, tot din tubul digestiv al bovinelor. Este motivul pentru care laptele crud nu e pretabil consumului. La fel, produse derivate din acest aliment ori chiar alimentele lângă care a fost păstrat.

Acad. Dr. Octavian Popescu, microbiolog: “Prin pasteurizare, E.coli e distrusă și prin fierbere de asemenea.”

Carnea de vaca crudă are nevoie de spălari repetate, sub jet, înainte de preparare. Pe de altă parte, așa cum spuneam, nu se ține lângă alte alimente care ulterior vor fi consumate ca atare. Spre exemplu, lângă legume și fructe.

Microbiologii spun că în bucătărie sunt necesare tocătoare separate pentru carne și pentru legume.

Tot E.coli, dar alte tulpini decât cele de la rumegătoare, locuiesc în tubul digestiv al oamenilor. Ajung din tubul digestiv în aparatul urinar prin folosirea incorectă a hârtiei igienice. Produsul de igienă se folosește doar spre exterior și niciodată spre aparatul urinar.

Jena la urinat, poate prezența sângelui în urină și urinatul frecvent – sunt simptome care pot sugera o infecție locală. În acest caz, mergeți cât mai repede să vă faceți sumarul de urină și urocultură. Apoi treceți pe la medic, înainte de a lua orice fel de medicament.

Conf. dr. Valentin Ambert, medic primar urolog: “În condițiile în care infecțiile urinare sunt tratate empiric de către pacienți, acest infecții pot ascensiona foarte ușor și se ajunge la pielonefrite, care lasă cicatrici urâte la nivelul rinichilor.”

Cicatricile iau locul celulelor normale. Distrug astfel o parte din capacitatea funcțională a două organe vitale. Și aceasta după o banală infecție.

E coli, bacteria inofensivă în intestinul uman, poate fi ușor destabilizată de antibiotice, luate fără prescripție medicală.

Dr Maria Mica, medic prima medicină de laborator: “Datorită consumului excesiv de antibiotice și datorită combinării cu alte gene din mediul ambient date de rezistența la antibiotice, devin periculoase. Atunci devine un patogen de temut pentru că poate afecta tot sistemul imunitar.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*