Ultimele Știri

Cum fură Facebook banii din publicitate!

Cea mai mare reţea de socializare din lume îţi oferă foarte multe oportunităţi pentru a te face cunoscut sau pentru a-ţi promova afacerea. Facebook oferă mai multe opţiuni pentru promovarea: postărilor, paginii, site-ului, aplicaţiilor, evenimentelor, afaceri sau pentru obţinerea de vizualizări la diferite clipuri sau postări. 

Gigantul tehnologic îţi oferă un anumit pachet de opţiuni şi preţuri care îţi asigură un anumit impact al postărilor şi astfel reclama ta va rula pentru a obţine like-uri, vizualizări, trafic pentru site-ul tău sau un număr mai mare de participanţi la evenimentul creat de tine.

facebook

Vom prezenta drept exemplu o problemă cu care ne-am confruntat în utilizarea pachetelor de publicitate Facebook.

Pentru obţinerea unui număr mai mare de like-uri pentru pagină sau pentru a creşte impactul postărilor am achiziţionat un pachet de reclame pentru o anumită sumă de bani. Înainte de a începe campania, postările de pe pagina noastră de Facebook aveau un impact destul de puternic, fiind o pagină urmărită de fani. La scurt timp după pornirea campaniei impactul pe pagină a scăzut mai mult de jumătate, în schimb a crescut numărul de like-uri.

Deci, efectiv, impactul postărilor generează un anumit „reach”(zonă de influenţă) unde rulează în funţie de numărul de like-uri sau numărul de prieteni. Atunci când porneşti o campanie de promovare, Facebook blochează impactul postărilor în zona ta de influenţă şi rulează în schimb reclama plătită.

111111

În data de 09.12.2014 pe pagina de Facebook au fost distribuite 27 de materiale şi au avut un impact cumulat de 7763 persoane. În data de 10.12.2014 a început campania de promovare plătită, astfel, la un număr de 26 de materiale distribuite a fost înregistrat un impact cumulat de 3246 persoane.

După cum se poate observa în schema de mai sus postările de pe pagină nu au mai avut impact, pentru că în zona de infuenţă au rulat reclamele plătite.  Prin astfel de metode compania Facebook înregistrează profituri fără a oferi ceva în schimb, efectul fiind doar de moment şi iluzoriu. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*