Ultimele Știri

Cum fac corupții Legi pentru români!

Când auzim cuvântul coruție şi lege totul pare puţin suspect, dar oare cum poate face totuşi un corupt legi. Aceşti hoțomani care fac legi pentru noi sunt parlamentari condamnați la închisoare cu suspendare sau la prima instanță, parlamentari anchetați în diferite dosare de corupție sau cei care sunt ajutați și protejați de colegii lor, privind ridicarea imunității parlamentare. 

România are 580 de parlamentari dire care 35 au probleme mari cu legea și se află în diferite faze procesuale: 11 sunt trimiși în judecată , 17 sunt urmăriți penal, 2 sunt condamnați în prima instanță, unul definitiv cu suspendare,  iar 4 cereri de urmărire penală au fost respinse. Unii sunt condamnați definitiv, dar nu pleacă din parlament, alții sunt trimiși în judecată iar câțiva nu pot fi cercetați de procurori deoarece Parlamentul a respins cererea de aviz. Doar unul a demisionat pe motiv la trimiterea în judecată pe motiv că nu dorește să aducă atingere imaginii parlamentului  și 3 și-au pierdut mandatul ca urmare a condamnării. 

  • Din cei 11 parlamentari trimiși în judecată, clasamentul pe partide se prezintă astfel: 7 de la PSD, 2 de la PNL, 1 de la  PMP, 1 de la PC.
  • Din cei 17 parlamentari urmăriți penal,  13 sunt de la PSD, 3 de la PDL și 1 de la UNPR
  • Din cele 4 cereri de urmărire penală respinse, 3 parlamentari sunt de la PNL, 1 de la UDMR.
Deci cine sunt cei care fac Legi pentru noi deși au grave probleme privind integritatea lor morală și legală!
Parlamentari trimişi în judecată

1. Deputatul PSD Vlad Cosma. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti i-au trimis, în aprilie 2014, în judecată pe preşedintele ConsiliuluiJudeţean Prahova, Mircea Cosma, şi pe fiul sau, deputatul Vlad Cosma (PSD), sub acuzaţia de fapte de corupţie.

2. Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu. A fost trimis în judecată în aprilie 2014 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub control judiciar, pentru săvârşireainfracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi dare de mită.

3. Deputatul PMP Florin Popescu, fost şef al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. A fost trimis în judecată în iunie 2014 de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie pentru conflict de interese (8 acte materiale) şi fals în declaraţii (8 acte materiale), se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Public.

4. Senatorul PSD Ovidiu Marius Isăilă, aflat sub control judiciar. A fost trimis în judecată de DNA în iulie 2014, în sarcina acestuia retinânduse trei infracţiuni de trafic de influenţă, două în formă continuată şi una în formă simplă, şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

5. Senatorul PNL, Corneliu Dobriţoiu. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dispus, în septembrie 2013, trimiterea în judecată a fostului ministru alApărării, Corneliu Dobriţoiu, alături de alte 10 persoane care au deţinut funcţii de conducere din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), în legătură cu achiziţionarea, încondiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

6. Senatorul PSD, Victor Mocanu. A fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru o serie de contracte ilegale încheiate în perioada în care era preşedinte al consiliului judeţean Buzău.

7. Deputatul PNL Costin Gheorge. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea au dispus în august 2013 trimiterea în judecată a maimultor inculpaţi, printre care Costin Gheorghe, viceprimar al municipiului Beiuş (2008-2012), în prezent deputat PNL, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile deînşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în declaraţii, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

8. Deputatul PSD Nicolae Liviu Dragnea. A fost trimis în judecată în octombrie 2013 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea referendumuluiorganizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

9. Deputatul PSD Marian Ghiveciu. A fost trimis în judecată în decembrie 2011 de procurorii DNA, sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contraintereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată„.

10. Senatorul PC Mircea Banias. A fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2012, alături de alte 38 de persoane, în dosarul privind fapte de corupţie din Vama PortConstanţa. Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, senatorul Mircea Banias este acuzat de trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat ori aderareasau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

11. Ion Stan fost deputat PSD. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus în februarie 2013 trimiterea în judecată a deputatului Ion Stan, acuzat de douăinfracţiuni de trafic de influenţă, anunţă Agerpres. El este acuzat ar fi pretins sume importante de bani în schimbul cărora s-ar fi angajat faţă de omul de afaceri NicuşorDima, care i-ar fi sponsorizat campania electorală, îi va obţine contracte cu statul. Dosarul lui Ion Stan a fost înaintat spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie.

Parlamentari urmăriţi penal

1. Senatorul PSD Alexandru Mazăre. Procurorii DNA au dispus în aprilie 2014 începerea urmăririi penale faţă de senatorul PSD Alexandru Mazăre, pentru complicitate la luare demită şi fals în declaraţii, acuzându-l pe fratele primarului Constanţei nu a declarat un cont deschis în Israel în care o societate comercială a virat 80.000 de euro. Alexandru Mazăre este anchetat în dosarul lui Radu Mazăre, primarul PSD al Constanţei, acuzat şi el de infracţiunea de luare de mită.

2. Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr. DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, a început i în mai 2014 urmărirea penală sub acuzaţia de abuz în serviciu, în vremea când era primaral comunei Strungă.

3. Senatorul PSD Alexandru Cordoş. Procurorii anticorupţie au dispus începerea urmării penale faţă de senatorul PSD Alexandru Cordoş în august 2014, în sarcina căruia s-areţinut infracţiunea de favorizare a făptuitorului, el fiind acuzat a avertizat persoane dintr-un dosar penal le sunt interceptate convorbirile.

4. Deputatul PDL, Valerian Vreme. Camera Deputaţilor a avizat, pe 13 octombrie, cererea DNA privind încuviinţarea începererii urmăririi penale a deputatului independentValerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul Boc. Valerian Vreme este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu în dosarul licenţelor Microsoft în perioadaîn care a condus ministerul (septembrie 2010 – februarie 2012).

5/6. Senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihaliescu. Senatorii jurişti au decis, pe dată de 13 octombrie, amâne până pe 28 octombrie avizul pentru urmărirea penalăa foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul „Microsoft”. Ecaterina Andronescu, prezenţa la şedinţa comisiei juridice de luni, a declarat laieşirea din sala în faţă jurnaliştilor: „Sunt amărâtă şi revoltată„.

7. Deputatul PSD Adrian Simionescu. Procurorii DNA au dispus, în septembrie 2014, începerea urmăririi penale împotriva deputatului PSD Adrian Simionescu, pentru săvârşireainfracţiunilor de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută şi complicitate la evaziune fiscală. De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispusurmărirea penală în acest dosar şi faţă de oamenii de afaceri Marian Fiscuci şi Florinel Marinaş, pentru evaziune fiscală şi respectiv complicitate la evaziune fiscală.

8. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Deputatul PSD este urmărit penal de procurorii DNA în dosarul Laura Georgescu – CNA, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţiiîn scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, se aratăîntr-un comunicat de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie în septembrie 2014. Hrebenciuc este suspectat şi-a exercitat influenţă politică pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune.

9. Deputatul UNPR Titi Holban. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în iunie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de deputatul UNPR Titi Holban, acuzat de trafic de influenţă. Holban este acuzat de procurori , în ianuarie 2014, a acceptat promisiunea unui denunţător , în schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe carea primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru această, la rândul ei, intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la unadintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului nu fie sancţionată în urmă controlului efectuat de aceastăinstituţie.

10/11 Deputaţii PDL Cornel Mircea Sămărtinean/ Alin Popoviciu. DNA a anunţat în mai 2014 începerea urmăririi penale împotriva celor doi deputaţi PDL, alături de liderul filialei timişene a PDL, Constantin Ostaficiuc, sunt urmăriţi penal de procurorii DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu, conflict de interese şi instigare la abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

13. Deputatul PSD Mircea Drăghici. Procurorii DNA au început în martie 2013 urmărirea penală împotriva lui Constantin Nicolăescu, fost preşedinte al Consiliului JudeţeanArgeş, a deputatului PSD Mircea Drăghici şi a 40 de primari. Constantin Nicolescu, la dată faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi preşedinte al organizaţieijudeţene a PSD, este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri saualte foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată (14 acte materiale).

14. Senatorul PSD Dan Şova. Procurorii DNA au început urmărirea penală în august 2014 pentru fapte de corupţie. DNA arată Şova ar fi păgubit statul cu 3,4 milioane de leiîn urmă încheierii a trei contracte de reprezentare juridică, contracte semnate cu complexele energetice Turceni şi Rovinari în 2007-2008. Dan Şova, care la acel moment erareprezentant legal casei de avocaturăŞova şi Asociaţii„, e acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, „cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”.

15. Senatorul PSD Nicolae Bădălău. Procurorii DNA l-au acuzat, în octombrie 2013, de trafic de influenţă pentru ar fi aparat interesele unei reţele infracţionale care vizamonopolizarea producţiei şi desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism de evaziune. În 2 ani de zile statul a fost prejudiciat cu 50 de milioane de euro, susţinprocurorii DNA. În dosarul care vizează zeci de persoane şi un procuror de pe lângă Înalta Curte, procurorii mai arată Bădălău ar fi primit, cu titlu gratuit, pulpe, pieptşi ficat de pui de la una din firmele implicate.

16/ 17/ Senatorul PSD Ilie Sârbu, deputatul PSD Ioan Adam şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat pe 15 octombrie a început urmărireapenală faţă de Ilie Sârbu – senator PSD şi socrul lui Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc – deputat PSD, Ioan Adam – deputat PSD şi Adam Crăciunescu – director general al RNP Romsilva.

Urmăriri penale respinse

1. Deputatul PNL Daniel Chiţoiu. Camera Deptuatilor a respins în martie 2014, prin vot secret, cererea procurorilor anticorupţie de ridicare a imunităţii a lui Daniel Chiţoiuîn vederea începerii urmăririi penale. DNA a cerut pe 25 februarie urmărirea penală a fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, acuzat de abuz în serviciu şiconstituire de grup infracţional organizat în dosarul ASF – Carpatica.

2. Senatorul PNL Varujan Vosganian. Pe 2 septembrie 2013, DIICOT a solicitat începerea urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian în Dosarul „Gazeieftine pentru Niculae” şi a început urmărirea penală fostului ministru Adriean Videanu. Solicitările trebuie vizate de către Senatul României şi Preşedinţie, însă în cazul lui Vosganian Senatul a respins cererea. Vosganian a demis din funcţia de ministru, dar a rămas parlamentar şi se bucură în continuare de imunitate parlamentară

3/4. Deputatul UDMR Laszlo Borbely şi deputatul PNL Victor Paul Dobre. Camera Deputaţilor a respins, în septembrie 2012, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penaleîmpotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, informează Agerpres. Votul deputaţilor vine în contradicţie cu recomandările făcute de Comisia Europeană înultimele rapoarte pe Justiţie, unde se cerea Parlamentului nu mai blocheze cererile procurorilor pentru începerea urmăririi penale faţă de aleşi.

Condamnaţi în prima instanţa/ condamnaţi definitiv

1. Deputatul PNL Hubert Petru Ştefan Thuma şi fostul şef al Parchetului Sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, au fost condamnaţi de instanţa supremă la şase luni deînchisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie, decizia fiind definitivă.

2. Deputatul PSD Miron Mitrea. Instanţa supremă l-a condamnat pe 15 octombrie pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţieprivind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale, decizia nefiind definitivă.

3. Deputatul PNL Tudor Chiuariu. Fostul ministrul al Justiţiei , în prezent membru al Comisiei Juridice din Senat, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în ianuarie 2014, în timp ce fostul ministru al Comunicaţiilor Nagy Zsolt a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Poştă Română.

Parlamentari cărora le-a încetat mandatul urmare a încarcerării

1. Deputatul PC Coman Gheorghe. Şi-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv în aprilie 2014 de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an deînchisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei de către un om politic pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite

2. Deputatul PNL Relu Fenechiu. Şi-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la cinci ani deînchisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”. Fratele liberalului, Lucian Fenechiu, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de închisoare cu executare în acest dosar.

3. Deputatul PNL Gigi Becali. S i-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv în iunie 2013 la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri îndosarul „Valiza„, în care au fost judecat pentru fapte de corupţie alături de alte persoane precum Victor Piţurcă şi Teia Sponte, la 1.629 de zile de la trimiterea înjudecată. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând execute pedeapsa cea maigrea, şi anume trei ani.

Marea excepţie

1. Senatorul PNL Iosif Secăşan. Şi-a dat demisia din Senat, în aprilie 2014, arătând este inculpat într-un dosar penal şi nu doreşte aducă prejudicii de imagineSenatului României şi PNL.

Notă: Din statistică de mai sus lipsesc cele aproximativ 15 cazuri de parlalmentari trimişi în judecată sau condamnaţi pentru conflict de interese în materie penală. Au fost inventariate doar cazurile de la Parchetul General şi DNA.

Sursă: HotNews

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*