Cum comentează Sebastian Ghiță acuzațiile DNA conform cărora ar fi dat bani pentru vizita lui Tony Blair

  • Nicoleta Ungureanu
  • 6 septembrie 2016
  • Justiție

Sebastian Ghița a comentat acuzațiile aduse de DNA, conform cărora el ar fi dat bani, 220.000 de euro în 2012, pentru ca fostul premier britanic Tony Blair să vină în România, la o discuție cu Victor Ponta.

DNA l-a pus sub urmărire penală pe Victor Ponta pe care îl acuză de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și de complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

”Nu am dat 220.000 de euro ca să vină Tony Blair în România. Nu-l cunosc pe Tony Blair. Nu am cerut un loc eligibil. O astfel de acuzație e extrem de gravă. Orice președinte de partid poate fi acuzat că a pus pe listă pe cineva.

Nu îmi trebuia o recomandare de la Victor Ponta ca să candidez pe listele PSD. Nu m-am hotărât dacă voi mai candida la alegerile parlamentare, particip la acest nou proiect, PRU.

Mă surprinde tăcerea partidelor și a Parlamentului într-o Românie pe care o cerem democratică, se încalcă articolul 30. Ne vom pomeni că jumătate dintre parlamentari vor fi sub control judiciar. Mă deranjează că am ajuns să mă simt cum spuneau părinții mei că era pe vremea lui Ceaușescu când trebuia să ceri voie de la Securitate ca să ieși din țară. Nu am dat niciodată bani partidului în afara acelei limite legale din Monitorul Oficial.

Oricât de mult voi fi pus să tac, procurorii trebuie să înțeleagă că e dreptul nostru să ne apărăm. E o încercare de a pune sub semnul nostru libertatea noastră, dreptul de a ne deplasa liberi și de a ne exprima.” a spus Sebastian Ghiță la ieșirea de la ÎCCJ.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *