Ultimele Știri

Cum au petrecut românii de 1 mai

Ca în fiecare an zeci de mii de români au profitat de vacanţa de 1 Mai pentru a merge la mare şi la munte. Drumul dintre Bucureşti şi staţiunile de pe Valea Prahovei a fost aglomerat toată ziua.

Totuși la bariera de la Feteşti nu a mai fost coadă. Șoferii au plătit taxa prin SMS. Pentru prima dată, drumul spre mare nu a mai însemnat stat la coadă la staţia de la Feteşti. Autorităţile au schimbat sistemul de plată, iar șoferii au avut posibilitatea sa achite prin SMS taxa de trecere a podului. Șoferi au plătit tot cash taxa de pod. Unii dintre ei, pentru că n-au vrut să dea în plus cinci eurocenţi, ca să plătească taxa de pod prin SMS, la numărul 7577.

Dacă în România grătarele, alcoolul și distracția au fost capul de afiș, în alte părți ale lumii 1 Mai a fost marcat cu mai puțină voie bună. Au fost violenţe și proteste antiguvernamentale.

Mulți preferă aerul curat de munte pentru distracţia de 1 Mai. În Bihor, turiştii au escaladat stânci de 25 de metri înălţime, iar în Braşov s-au dat cu tiroliana şi s-au căţărat în copaci. Cei care s-au dus în Munţii Apuseni au petrecut ardeleneşte – şi-au aranjat o plimbare liniştită cu mocăniţa.

Centrele SPA au fost aproape pline, iar pentru un masaj de relaxare, programările au fost făcute cu mult timp înainte.

Cine a rămas în Bucureşti s-a mulțumit cu clasicul grătar. Iar producătorii de carne şi marile magazine îşi freacă mâinile de mulţumire. Primele estimări arată că peste 30 de milioane de mititei s-au consumat de 1 Mai. Numai în Parcul Național din Capitală au fost rumeniți peste 20.000 de mici.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*