Ultimele Știri

Cum au încercat părinții violatorilor din Vaslui să îi salveze pe aceștia de consecințe

Părinților violatorilor din Vaslui, au încercat să își salveze fii de la judecată și au apelat la mituirea fetei, pe care au așteptat-o după terminarea orelor, în fața școlii. Aceștia au luat-o cu mașina și au dus-o la un notar, pentru a semna că renunță la acuzațiile aduse celor 7 băieți.

Evenimentul a avut loc la puțin timp după sesizarea cazului de viol, în preajma sărbătorilor de Crăciun, atunci când părinții violatorilor au luat-o pe fată cu mașina și au încercat să o convingă să primească bani în schimbul tăcerii. Aceștia au dus-o la un notariat, la 25 de kilometri de Vaslui, pentru a legaliza retragerea acuzațiilor fetei. Încercarea părinților nu s-a concretizat cu ceea ce își doreau, însă, iar notarul la care au apelat pentru încheierea acestor înțelegeri, Marieta Ioniți, a declarat că a refuzat să dea curs cerințelor părinților disperați.

„Am văzut-o pe fată speriată şi bulversată şi nu am dat curs cererii lor. Am întrebat-o dacă are avocat,  mi-a spus că are. Apoi, am întrebat-o dacă părinţii ei şi avocatul ştiu că a venit la Negreşti pentru mediere şi mi-a răspuns că nu. Tatăl unuia dintre violatori a făcut promisiunea că îi va da bani, dar pe ea nu o interesau banii lor. Era speriată şi nu-şi dorea decât să se termine cât mai repede toată povestea. Mi s-a părut onest şi profesionist să refuz medierea. I-am spus că orice acte va semna aici la mine, este vorba despre un viol şi ancheta nu se va opri”, a declarat notarul Marieta Ioniţi.

La refuzul vehement al notarului, părinții au părăsit nemulțumiți notariatul. Marieta Ioniți i-a sfătuit, la plecare, să ia legătura cu avocații ambelor părți și să rezolve problema pe cale juridică.

„Au încercat să vină să facă o înțelegere, probabil contra cost. Fiind pusă în fața unei situații cu o persoană vulnerabilă, fără părinți, fără avocați, am considerat că nu este cazul. Fata nu avea discernământul necesar pentru astfel de înțelegeri. Ca om, am fost șocată când am auzit despre faptă, dar nu m-am gândit că acest caz va lua o asemenea amploare. Părinții tinerilor au plecat nemulțumiți de la notar, deoarece ținta lor era să ajungă la o înțelegere cu victima. Le-am spus să ia legătura cu avocații și să-și rezolve aceste chestiuni pe cale juridică”.

Încercările părinților nu s-au oprit aici, aceștia punând presiune nu numai pe fata care a fost supusă la viol de către cei 7 băieți, ci și pe familia acesteia. Au încercat să folosească diverse tertipuri pentru a-i convinge să dea întâmplarea uitării.

„Au pus o presiune uriaşă pe ea şi pe noi, pentru a ne retrage plângerea, ba chiar ne-au luat la rost că nu o facem. Au crezut că totul se rezolvă cu bani, au încercat să ne cumpere fata cu sacoşa cu bani. Fata noastră nu este de vânzare. Noi nu vrem bani, vrem doar să se facă dreptate”, mărturiseşte mama victimei.

La refuzurile repetate ale părinților fetei de a închide ochii asupra dramei fiicei lor pentru o sumă de bani, părinții au devenit abuzivi și au început să amenințe și să îi înjure pe aceștia. Dorina Burada, mama celui care a acostat fata şi cea care a iniţiat un grup pe Facebook prin a încercat denigrarea victimei, a făcut scandal la poarta părinţilor fetei din Muntenii de Sus.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*