Ultimele Știri

Cum au distribuit reprezentanții CJ Alba 520.000 de euro unor grădinițe ‘neinundate’ sau chiar inexistente

cjalba
În anul 2005 România s-a confruntat cu cele mai mari inundații  din ultimii 20 de ani, astfel sute de localității au fost inundații și au avut nevoie de ajutoare de partea Guvernului. Efectele defrișărilor abuzive s-au făcut simțite și în județul Alba, mai multe localități beneficiind de ajutoare și bani din fonduri europene pentru reamenajarea unor instituții de învățământ.
Cum au fost obișnuiți reprezentații statului în teritoriu au distribuit contracte cu dedicație, chiar mai mult de atât au oferit ajutoare în valoare de  520.000 de euro din fonduri europene unor instituții de învăţământ care nu au fost afectate de inundații. Reprezentanţii CJ Alba au profitat de Hotărârea de Guvern nr 295 din 02 martie 2006 şi au transmis Guvernului că Grădinţă nr 1 din Zlatna, Grădiniţă nr 1 din Teiuş şi Grădiniţă din Barabant, Albă Iulia ar fi fost inundate.

Guvernul României a decis prin HG nr 295 din 02.03.2006 să aloce fonduri europene şi cofinanţare de la bugetul de stat, Consiliilor Judeţene din României, pentru reabilitarea instituţiilor de învăţământ afectate de inundaţiile din anul 2005. Reprezentanţii CJ Albă au confirmat Guvernului, în mod total neadevărat, că cele trei grădiniţe au fost afectate de inundaţii şi au nevoie de lucrări de reabilitare. Atât localnicii cât şi edilii locali au declarat că, grădiniţele din Zlatna, Teiuş şi Barabant nu se află în zone inundabile şi nu au fost niciodată inundate.

Primarul oraşului Zlatna recunoaşte că Grădiniţa nr 1 era într-o stare deplorabilă încă din 2004. ,,Ştiu că în 2004, când am venit, fusese , în urmă unor ploi, era scursă apă pe pereţi, în grădiniţă respectivă şi atuncea a început reparaţia, mai mult de atâta nu ştiu, da, în orice caz, arată groaznic. N-am decontat noi direct a fost un proiect care s-a derulat prin Consiliul Judeţean”– a precizat primarul Ponoran.

qLa fel se prezintă situaţia şi la Grădinţa nr 1 din oraşul Teiuş. Într-o adresă oficială, semnată de primarul oraşului Teiuş se precizează că zona în care se află Grădiniţă nr 1 nu a fost şi nu este inundabilă, lucru confirmat, de altfel şi de localnici.

În cartierul Barabant, din Alba Iulia, unde se află cealaltă grădiniţă, situaţia este şi mai gravă. În 2005, această grădiniţă cu program normal din Barabant, nu există! Oare unde au ajuns banii destinați acestei grădinițe care nu există?

Poate ne ajută Direcția Națională Anticorupție!
 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*