Ultimele Știri

Cum arată viața unui detectiv particular: Nu e ca la televizor. Ca detectiv nu poţi să devii bogat şi să te retragi repede

Munca unui detectiv particular profesionist este diferită de ceea ce vedem cu toții la televizor, conform lui Chuck McLaughlin, preşedintele Consiliului Asociaţiei Mondiale a Detectivilor (WAD).

Tot mai mulţi detectivi se concentrează pe cazuri serioase, pentru clienţi comerciali, fiind vizate cazuri de contrafacere, supraveghere şi verificarea antecedentelor angajaţilor din companii, conform Mediafax.

„Mă tem că nu e ca la televizor. Nu am un Ferrari. Stau la calculator între 8 şi 10 ore pe zi şi cred că aşa fac o mulţime de detectivi particulari. De-a lungul carierei a trebuit să merg pe stradă să adun informaţii, dar informaţia este mai la îndemână în mediul online în zilele noastre. Trebuie să fii capabil să o găseşti, să o descifrezi şi să raportezi clientului ceea ce are nevoie. Dacă priveşti din afară, pare plictisitor”, a declarat pentru Chuck McLaughlin, preşedintele Consiliului Asociaţiei Mondiale a Detectivilor (WAD).

Detectivii particulari nu devin bogați, însă își acoperă cheltuielile și își trăiesc viața așa cum fac toți ceilalți oameni normali.

„Cu siguranţă ai un trai bun. Ca detectiv nu poţi să devii bogat şi să te retragi repede, dar îmi plătesc facturile, îmi trimit copiii la facultate, am un acoperiş deasupra capului, deci este bine. Cel mai des îmi duc copiii la competiţii sportive. E o slujbă ca a oricărei alte persoane. Lucrez toată ziua, apoi îmi petrec timpul cu familia, poate joc golf în weekend sau tenis. E o viaţă normală”, susţine Chuck McLaughlin.

Matthias Willenbrink, preşedintele WAD, explică de ce este un detectiv particular important, din moment ce există avocați, polițiști și alte instituții autorizate.

„În termeni practici, dacă te uiţi la majoritatea sistemelor legale din întreaga lume, avem o organizaţie solidă de investigare a criminalităţii. Oricum, când vine vorba despre drepturile omului, nu prea există căi de investigare şi susţinere a acestora. Oamenii de obicei merg la un avocat şi îi roagă să îi ajute, dar un avocat are nevoie de probe, de informaţii, altfel nu poate ajuta oamenii. Din moment ce nu este vorba de un caz penal, nu există altă instanţă care să îi ajute. Detectivii particulari umplu o gaură importantă din multe sisteme internaţionale care nu pot fi de folos când vine vorba despre drepturile omului”, a declarat Matthias Willenbrink.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*