Cum a scăpat Erdogan de atacul unui avion F-16 care l-a vizat în noaptea tentativei de lovitură de stat

  • Adelina Mitrache
  • 5 august 2016
  • Externe
erdogan

Pilotul rebel care viza avionul preşedintelui turc Recep Erdogan a eşuat să atace din cauza faptului că a rămas fără combustibil şi a trebuit să-şi modifice traseul, informează ziarul proguvernamental Yeni Safak, citat de site-ul postului Russia Today.

Avionul F-16 a depistat avionul prezidenţial pe radarul său, dar nu s-a putut apropia suficient, altfel combustibilul aeronavei s-ar fi epuizat. Motivul pentru care F-16 nu atacase rămăsese încă necunoscut.

Preşedintele turc Recep Erdogan a fost la un pas de moarte de două ori la data de 15 iulie. Acesta a părăsit hotelul din Marmari, unde se afla în vacanţă, cu doar căteva minute înainte ca o brigadă de asasinare să vină în căutarea sa. Zborul acestuia a fost pregătit în cel mai mare secret, fără ca informaţiile zborului să fie dezvăluite. Schimbările apărute au fost catalogate drept „probleme în spaţiul aerian”, aşa cum au fost numite de un oficial turc.

Aproximatix 25 de asasinări au fost efectuate dintr-un elicopter în cadrul efortului de a-l ucide pe Recep Erdogan.

Premierul turc Binali Yildirim era şi el vizat în cadrul tentativei de lovitură de stat, dar şi acesta a reuşit să scape cu viaţă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *