Ultimele Știri

Cum a marcat Europa 70 de ani de la finele celui mai mare război

comemorare Gdansk

Europa marchează 70 de ani de la încheierea celui mai sângeros război,care a cutremurat bătrânul continent. Startul ceremoniilor a fost dat în oraşul polonez Gdansk, acolo unde au fost lansate primele bombardamente naziste. 

Printre cei prezenţi la eveniment au fost secretarul general ONU, Ban Ki-moon, liderul Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko. Oaspeţii au aprins candele la monumentul lucrătorilor navali polonezi.

1a

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a avertizat că istoria nu trebuie să se repete.

„Nu putem risca să repetăm istoria. Anexarea şi invazia sub pretextul ocrotirii minorităţilor etnice, tendinţa de a închide ochii şi de a distruge solidaritatea europeană pot deveni o nouă realitate. Totul depinde de alegerea pe care o va face Europa, iar această alegere are un nume: Ucraina”, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. 

O ceremonie de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial a avut loc şi în Franţa. Liderul de la Paris, Francois Hollande, a depus o coroană de flori la monumentul fostului preşedinte al Franţei, generalul Charles de Gaulle. La eveniment a fost prezent secretarul de Stat al SUA, John Kerry.

Potrivit datelor oficiale, în cel de-al Doilea Război Mondial au murit aproximativ 60 de milioane de oameni.

1d

1c

1b

rusia

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*