Ultimele Știri

Cum a luat-o la vale autostrada electorală a lui Ponta. Amploarea unui dezastru de 137 de milioane de euro

Inaugurat cu două zile înaintea turului doi al prezidenţialelor, lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu a ‘crăpat’ și a fost închis. Anunţul a fost făcut de CNADNR care a precizat că traficul va fi restricţionat total o lună şi jumătate. Asta dacă vremea va permite efectuarea reparaţiilor în această perioadă.

Pe contul de Facebook al fostului ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, au fost postate duminică imagini cu ‘aşa-zisele reparaţii’ care se fac în prezent pe acest tronson. Statul român a plătit aproape 137 de milioane de euro pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie -Sibiu.

CNADNR a anunţat, la începutul lunii septembrie, restricţionarea totală a circulaţiei în zonă precizând că lucrările de reparaţii, pe cheltuiala constructorului, ar urma să dureze o lună şi jumătate.

autostrada sibiu-orastie

Degradarea a fost constatată la kilometrul 60+600, însă, precizează CNADNR, nu din cauza alunecării de teren, ci a unei tasări structurale cauzate de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor. Autostrada Sibiu-Orăștie face parte din A1 și are 82 de kilometri.

autostrada sibiu-orastie

La doar 10 zile de la inaugurarea autostrăzii electorale a premierului Victor Ponta au și apărut primele fisuri.

autostrada sibiu-orastie

Narcisa Neaga, șeful CNADNR, a admis apariția primelor fisuri la doar zece zile după inaugurare. Autostrada a fost construită de italienii de la Salini Impregila, care au declarat că ‘i-a speriat pe toți’ și ‘i-a luat’ chiar ‘prin surprindere’, mai ales că, spun ei, ‘fisura a apărut unde nu ne așteptam’. ‘La 10 zile a apărut prima fisură. Vă daţi seama că ne-am speriat toţi.  Am zis că dacă din cauza alunecărilor, dacă, dacă… Nu vă spunem că problemele mari noi am crezut că sunt la debleul (săpătură – n.n.) acela mare, când au tăiat ei… Nu s-a întâmplat nimic acolo. Noi acolo ne-am temut, sincer. Fisura a apărut unde nu ne aşteptam. Noi sincer acolo ne aşteptam. Doamne, dacă se întâmplă să alunece terenul acolo! Toată iarna am avut maşini de intervenţie puse acolo. Toată iarna am avut camere video. Să vedem dacă se întâmplă ceva. Ne-am temut, vă daţi seama’, a declarat Narcis Neaga.

autostrada sibiu-orastie

autostrada sibiu-orastie

autostrada sibiu-orastie

autostrada sibiu-orastie

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*