Ultimele Știri

Cum a fost ciuruit prezindenţiabilul Ponta, şeful celui mai „penal” partid din România

Prezidenţiabilul Victor Ponta, şeful celui mai mare partid din România, Partidul Social Democrat,  a fost dat drept câştigător detaşat al alegerilor prezidenţiale, înaintea începerii campaniei electorale.  Partidul Social Democrat a fost zguduit anul acesta de câteva arestări celebre, iar în capacana procurorilor au început să pice baronii PSD, unul câte unul. 

Primul caz celebru a fost cel al baronului de Mehedinţi, Adrian Duicu, acesta fiind acuzat de cumpărarea de influență, darea și luarea de mită, traficul de influență, primirea de foloase necuvenite ori falsul în înscrisuri sub semnătură privată. După arestarea lui Duicu a urmat îndeaproape cazul lui Nicuşor Constantinescu preşedintele CJ Constanţa care se ascunde prin SUA, cu intenţia de a scăpa de anchetele procurorilor DNA.

ponta-duicu

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost şi el în vizorul DNA şi a fost adus la audieri de jandarmi cu duba, acesta a fost şi reţinut pentru 24 de ore, într-un dosar de corupţie privind construirea cartierului de locuinţe Henri Coandă.

ponta_mazare_si_nicusor

Baronul Bunea Stancu, stăpânul absolut al Brăilei a fost la rândul său reţinut de procurorii DNA pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată. 

Baronul Bunea Stancu se  considera intangibil şi s-a făcut cunoscut în spaţiul public, după ce a înjurat şi scuipat o jurnalistă.

bunea stancu

Un alt caz celebru este condamnarea mogulului Voiculescu la o pedepsă de 10 ani de închisoare cu executare, acesta fiind considerat un apropiat al premierului Victor Ponta.

voiculescu ponta

Una dintre cele mai mari greşeli făcute de Victor Ponta a fost chiar lansarea megalomanică de pe Arena Naţională, unde 70.000 de oameni au fost aduşi cu autocarele la Bucureşti. Acest eveniment a fost asociat de mass-media cu celebrul 23 August din perioada dictatorului comunist, Nicolae Ceauşescu.

ponta-lansare-candidatura-national-arena

La începutul campaniei prezidenţiale apele păreau să se liniştească, dar Dosarul Microsoft a zguduit opinia publică şi a fost afectată imaginea publică a prezidenţiabilului Ponta. În urma numelor celebre care au apărut în dosar şi inclusiv a unor date care duceau direct către Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu sau chiar către Victor Ponta, lucrurile nu au mai stat chiar atât de bine pentru campania prezidenţială.

Victor-Ponta

După apariţia Dosarului Microsoft, preşedintele Băsescu a căutat şi el să îi dea o lovitură sub centură premierului, prin declaraţiile făcute la o emisiune TV. Şeful Statului la acuzat pe Ponta că ar fi fost ofiţer acoperit al SIE, acţiune care a ţinut prima pagină a publicaţiilor din mass-media românească şi nu numai.

Greşelile realizate de Victor Ponta nu au contenit în timpul campaniei prezidenţiale, acesta fiind huiduit în Diaspora de comunităţile de români, care l-au acuzat de lipsa locurilor de muncă din ţara noastră. „Unde sunt cele un milion de locuri de muncă promise?”, l-au întrebat oamenii pe Victor Ponta.

Victor Ponta a mai căzut în capcana colegilor din PSD care s-au întrecut în dosare şi în discuţii penale, iar mai apoi au fost redate către opinia publică prin stenograme de către DNA.

Dosarul Retrocedărilor a aruncat în aer campania prezidenţială şi au fost luaţi în vizor de anchetatori, baronii, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, dar şi tata socru Ilie Sârbu, care trebuia să execute anumite sarcini la ordinul lui Hrebenciuc, conform stenogramelor DNA.

Cei care s-au făcut remarcaţi în campanie au fost  Viorel Hrebenciuc, şi chiar şeful de campanie Dan Şova. Dan Şova mai mic şi mai nepriceput în ale coruţiei s-a făcut de râs prin declaraţii penibile, după ce a fost audiat într-un dosar de corupţie, privind Dosarul Turceni-Rovinari, dar şi în urma noului dosar unde Hrebenciuc şi Şova puneau ţara la cale pentru modificarea unor legi şi stabilirea unor acţiuni pentru subordonarea Justiţiei. Şova şi Hrebenciuc negociau şi noua şefie în cadrul PSD, dacă Victor Ponta ar urma să devină preşedintele României.

dam-sova-viorel-hrebenciuc

Un alt punct pe care Victor Ponta l-a pierdut este spaţiul virtual, internauţii sunt total împotriva şefului PSD, iar acesta s-a făcut  de râs prin faptul că a încercat să fure like-uri cu ajutorul profilului de facebook al celebrei tenismene, Simona Halep. 

ponta-facebook-simona-halep

Victor Ponta a mai greşit prin faptul că a apărut aproape zilnic la emisiuni TV, dar şi prin promovarea excesivă care a umplut străzile localităţilor României cu banere, afişe şi pancarte cu chipul acestuia, iar cum spune o vorbă românească, „ce e mult, strică”, i se potriveşte perfect premierului.

Se pare că următoarea lovitură va veni din partea preşedintelui Băsescu şi poate fi chiar celebrul Dosar Panait, unde procurorul Ponta a fost suspectat de mass-media că ar fi avut legătură cu moartea acestuia.

Pe baza acestui caz a apărut de curând şi un film  „De ce eu?”, film regizat de Tudor Giurgiu, după un scenariu de Loredana Novak şi Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale apar Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile şi Dan Condurache.

Filmul este despre viața fostului procuror Cristian Panait, coleg cu Ponta în trecut în procuratură. O parte a presei a scris că premierul ar fi fost ultimul om care l-a vazut pe Panait înainte să se sinucidă. Ponta era, atunci, şef al Corpului de Control al guvernului Adrian Năstase. Mai mult, unii adversari politici l-au acuzat chiar de crimă pe Victor Ponta.

Premierul a oferit o declarație despre această peliculă: ”Filmul lui Tudor Giurgiu despre procurorul Panait nu are nicio legatură cu mine. El spune acolo că eu nu mai eram procuror de mult timp.”, a declarat premierul.

Şi totul nu s-a terminat pentru Victor Ponta se pare că vor urma lovituri grele chiar înaintea alegerilor prezidenţiale.

Cum loviturile curg de la săptămână la săptămână şi şansele prezidenţiabilului Ponta, scad pe zi ce trece!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*