Ultimele Știri

Cum a decurs întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Traian Băsescu

Klaus Iohannis și Traian Băsescu au avut astăzi, 17 decembrie, în jurul orei 17, o întâlnire pe care care viitorul președinte o anunțase cu câteva ore înainte, pe pagina sa de Facebook. Întâlnirea a durat aproximativ o oră iar Iohannis urmează să se întâlnească cu Băsescu și în cadrul ceremoniei în care se va realiza învestirea sa în Parlament, ce va avea loc duminică, pe 21 decembrie. 

Întâlnirea a fost anunțată de către Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, în care a menționat că va purta cu actualul președinte discuții despre detaliile instituționale ale predării-preluării mandatului de președinte.

„În această seară, la ora 17:00, voi avea cu Președintele Traian Băsescu o întâlnire la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia vom discuta detaliile instituționale ale predării-preluării mandatului de Președinte al României. Duminică, 21 decembrie, după învestirea mea în Parlament, va avea loc la Cotroceni o scurtă ceremonie festivă care va marca transferul de putere între cei doi președinți”.

După întâlnirea acestora, Iohannis a postat din nou un mesaj pe pagina sa de Facebook în care i-a informat pe cititori încă o dată despre ce s-a discutat în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu Băsescu, și despre faptul că urmează să se mai întâlnească cu acesta și duminică, 21 decembrie, atunci când va avea loc ceremonia festivă în care se va realiza transferul de putere dintre cei doi.

”În această seară, m-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o voi prelua duminică, 21 decembrie, după învestirea de către Parlament. Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”.

Întâlnirea celor doi a fost anunțată și de către purtătorul de cuvânt al viitorului președinte:

“În această seară, preşedintele ales, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de preluarea funcţiei prezidenţiale, care va avea loc duminică”, a precizat purtătorul de cuvînt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*