Ultimele Știri

Cum a caracterizat presa străină alegerile prezidențiale

Premierul Victor Ponta l-a înfrânt pe contracandidatul său, Klaus Iohannis cu care urmează să se lupte în turul doi. Deși Victor Ponta a reușit să strângă mai multe voturi în primul tur, decât concurentul său, presa internațională este de părere că jocul rămâne încă deschis.

Agenția REUTERS scrie că Victor Ponta l-a învins pe Klaus Iohannis, un primar etnic german susţinut de două partide de dreapta, cu care se va confrunta în turul doi, la 16 noiembrie.

ASSOCIATED PRESS scrie că  niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină jumătate din voturi și că sondajele efectuate la ieșirea de la urne arată că primarul Sibiului și Victor Ponta se vor confrunta în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. AP notează că pe primul loc s-a clasat premierul Victor Ponta, un fost procuror a cărui popularitate nu pare să fi fost grav afectată de anchetele de corupţie care vizează membri ai partidului său.

Conform DEUTSCHE WELLE, Ponta a promis că va reduce taxele şi va creşte pensiile, subliniind nevoia de a menţine relaţii bune atât cu Uniunea Europeană, cât şi cu China. El a anunţat de asemenea, recent, creşterea cu 10 la sută a salariilor în sectorul sanitar, mărindu-şi popularitatea.

În contrast însă, agenția germană DPA scrie că turul doi ar urma să profite de o campanie care o să se concentreze tot pe corupţie, o problemă care afectează România şi îi aduce critici din partea Uniunii Europene. În plus, Ponta şi Iohannis ar urma să profite de timpul rămas pentru negocieri cu unii dintre contracandidaţii lor de la scrutinul de duminică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*