Ultimele Știri

Cu Windows 10 se vor putea controla roboţii de bucătărie

windows 10

Noul sistem de operare al celor de la Microsoft, Windows 10, va funcţiona pe computer, tabletă sau telefon, însă compania americana vrea să facă un pas mai departe şi să îl instaleze pe absolut orice aparat pe care ai vrea să-l conectezi la Internet, cum ar fi roboţi de bucatarie, ATM-uri şi toastere.

Microsoft a dezvăluit luni noul proiect la care lucrează inginerii companiei, Windows 10 Internet of Things. Aceştia vor să dezvolte o platformă care să le permită utilizatorilor să se conecteze prin Internet la aproape orice aparat foloseau înainte, relatează CNN Money.

Astfel, utilizatorii ar putea controla diverse dispozitive direct de pe telefon sau laptop. De exemplu, Windows 10 ar trebui să îţi permită să aprinzi şi să stingi luminile din sufragerie de pe smartphope, iar dacă deţii o companie IT ai avea posibilitatea să controleze un lot întreg de nanoroboţi.

Aceasta variantă este mult mai bună decât ce există în momentul de faţă pe piaţă: o multitudine de aplicaţii diferite, fiecare putând să efectueze o singură operaţiune.

Ai o aplicaţie pentru cuptor, una pentru televizor şi alta pentru aparatul de udat plantele de apartament. Nu doar că e enervant, dar în curând ar putea fi şi inutil.

Imaginează-ti cum ar fi ca aragazul să poată comunica, prin Windows 10, cu detectorul de fum. Atunci nu ar mai porni alarma daca îţi arzi de unul singur cina.

Microsoft nu este singurul gigant IT care vrea să creeze o platformă pentru aparatele interconectate, au mai încercat şi Apple, Google, Amazon şi Intel. Toate aceste companii vor ca milioane de dispozitive să poată fi conectate la Internet şi să funcţioneze coordonat, printr-un singur sistem.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*