Ultimele Știri

Cu jalba-n proţap pe la porţile din Vest

dacian ciolos

De „patrioţi” cu jalba-n proţap pe la porţile străine nu ducem lipsă. Oricând se găsesc pricinaşi care să-i facă bine ţării şi democraţiei peste hotare. Un exemplu de dată recentă e cel prilejuit de apriga dispută pe tema „sabotării” candidaturii comisarului european (în exerciţiu) de la Agricultură, Dacian Cioloş, cică pentru a i se procura un post de comisar european pesedistei Corina Creţu.

Chiar dacă se cunoaşte că o nouă învestire a lui Cioloş la Agricultură europeană nu mai e posibilă şi că noul preşedinte al CE, Jean-Claude Juncker, doreşte ca în viitorul organism să sporească numărul posturilor ocupate de femei, cerând asta şi guvernului de la Bucureşti, opozanţii Executivului o ţin pe-a lor, că la mijloc sunt interese meschine şi partizane.

Gestul lui Traian Băsescu de a-l suna pe Jean-Claude Juncker şi de a-l dezinforma cu privire la dreptul Guvernului de a nominaliza persoană care va ocupa un post de comisar european din partea României, mi se pare iresponsabil şi ruşinos. Este ca atunci, în 2012, când Băsescu a minţit-o pe Angela Merkel, spunându-i că în Constituţia României nu există procedura suspendării preşedintelui.

Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, aceşti „Păcală” şi „Tândală” ai politicii româneşti, au găsit de cuviinţă,  să conteste şi ei la CE şi PPE nominalizarea Corinei Creţu. De când e prezidenţiabil, neamţul Klaus se cam împiedică în limbă şi spune lucruri trăsnite. Acum a devenit părtaş cu buldogul Blaga la o scrisoare aiurea. Amândoi au luat-o pe urmele Monicăi Macovei.

Şi, pentru că veni vorba de Monica Macovei, în analele postdecembrismului o să rămână patetismul fierbinte al doamnei în privinţa înfierării loviturii de stat de la ultimul referendum antibasist. Aşa a aflat Occidentul că, deşi la Bucureşti n-au ieşit tancurile pe străzi, că „descreieraţii  pucişti” n-au luat cu asalt Parlamentul, Guvernul, Preşedenţia, a fost, totuşi o criminală lovitură de stat.

Din gură aurită a doamnei Macovei s-a mai ştiut şi transmis la înaltele porţi vestice că la referendum s-au fraudat nici mai mult, nici mai puţin decât două milioane de voturi. După doi ani de vânare de către cohortele de procurori a infractorilor (ţărani), care nu votaseră cum trebuie, DNA n-a reuşit să descopere decât câteva cazuri de fraudatori evocate pătimaş de mintea înfierbântată a denunţătoarei. Rămâne însă  stabilit că doamna Macovei n-a făcut, cu denunţurile dumneaei, decât să servească, nu-i aşa, ţara, care în curând îi va fi recunoscătoare la… prezidenţiale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*